Ψήφο για τις αξίες της αριστεράς και για πολιτική διέξοδο

Την ψήφο των πολιτών στη “Νέα Αριστερά” στις ευρωεκλογές για τις αξίες της αριστεράς αλλά και για να δοθεί πολιτική διέξοδος- ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ζήτησε το στέλεχος της “Νέας Αριστεράς”, Νίκος Μπίστης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουνίου 2024, με αφορμή την επίσκεψη του στο νησί.

Ο ίδιος σημείωσε ότι Μητσοτάκης δεν είναι ανίκητος φαίνεται να κυριαρχεί κι αυτό είναι αποτέλεσμα του ελλείμματος που υπάρχει στην αξιωματική αντιπολίτευση και στο ΠΑΣΟΚ. “Μας ενδιαφέρει να έχουμε μια δύναμη για να τη θέσουμε στην υπηρεσία του ευρύτερου προοδευτικού χώρου”, είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τον κ. Μπίστη η Νέα Αριστερά είναι ένα κόμμα που ξεκινά μικρό αλλά φιλοδοξεί να δώσει λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας.

“Η Ευρώπη υπνοβατεί προς τον πόλεμο” είπε ο κ. Μπίστης βάζοντας στη συζήτηση το ευρωπαϊκό πρόσημο των εκλογών, αναφέροντας πως, ” πως υπάρχουν δυο κρίσεις, μια μέσα στην καρδιά της Ευρώπης, στην Ουκρανία κι άλλη μια κρίση στο υπογάστριο της με τη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Και η Ευρώπη κοιμάται”.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη συνεργασία στα ευρωπαΪκά ψηφοδέλτια μεταξύ ακροδεξιάς και δεξιάς υποστηρίζοντας ότι και στη χώρα μας η ΝΔ κατέφυγε σε αντίστοιχες πρακτικές.

Ο στόχος για τη Νέα Αριστερά μετά τις ευρωεκλογές είναι να έχει τέτοιο ποσοστό που θα μπορεί να παίξει τον ρόλο που της αναλογεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε κάθε αποστροφή του λόγου του περί ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπίστης  χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό “κόμμα Κασσελάκη” κι όχι το όνομα του κόμματος από το οποίο αποχώρησαν τα περισσότερα στελέχη της Νέας Αριστεράς, ενώ σε περίπτωση συνεργασίας, ο κ. Μπίστης απέκλεισε τη συνεργασία με τον κ. Κασσελάκη ενώ υποστήριξε ότι με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρέμειναν στο κόμμα υπάρχει περιθώριο συνεννόησης και συζήτησης.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι ο κ. Κασσελάκης πάει να καταργήσει τον ΣΥΡΙΖΑ έχει προσωποποιήσει το κόμμα και η Νέα Αριστερά προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το κομμάτι του προοδευτικού χώρου που έχει τόσο ανάγκη η χώρα.