Ψυχρολουσία Μηταράκη η «παρέλαση» κατά της υπερδομής στο Θόλος (βίντεο-φωτό)

Ο κόσμος που παρακολουθούσε την παρέλαση για τα ελευθέρια της Χίου, σήμερα Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, χειροκροτούσε με ενθουσιασμό την πρωτότυπη διαμαρτυρία, υπό μορφήν «παρέλασης» των κατοίκων Συκιάδας και Λαγκάδας, κατά της δημιουργίας υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή τους, στο Θόλος.

Στην εξέδρα των επισήμων όλοι ήταν όρθιοι, από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργο Καμίνη, τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη και τους αντιπεριφερειάρχες έως και τον μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο.

Θλιβερή εξαίρεση και παραφωνία ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος σε μια πρωτοφανή επίδειξη πολιτικής και κοινωνικής αγένειας παρέμεινε καθιστός, χωρίς να μπορεί να κρύψει την ταραχή του. Και μαζί με αυτόν, για να μην τον αφήσουν μόνο κι… ορφανό, το ίδιο έπραξαν ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Παύλος Καλογεράκης.

Δεκάδες κάτοικοι των δύο χωριών, μετά από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων, καθώς και η συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων Χίου έστελναν το δικό τους μήνυμα, τόσο στον κ. Μηταράκη, όσο και στους πολίτες που παρακολουθούσαν και τους υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα.

«1912: Η Χίος ελευθέρα!!! 2021: Κυβέρνηση – Μηταράκης την προορίζουν για φυλακής της Ε.Ε. Δεν θα τους αφήσουμε!!!», έγραφε το πανώ της συντονιστικής επιτροπής που ήταν μπροστά και ακολουθούσαν σε συμβολική πορεία διαμαρτυρίας δεκάδες κάτοικοι της περιοχής που γειτνιάζει με το Θόλος.

Ξεκίνησαν από τον χώρο του Εργατικού Κέντρου, ήρεμα και συντεταγμένα και κουνώντας μαύρα μαντήλια πραγματοποίησαν την «παρέλαση» – πορεία τους και στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν και παρέμεναν υπό αστυνομικό κλοιό ακριβώς δίπλα στο δημαρχείο Χίου.

Το μήνυμα ήταν σαφές, το έλαβε ο κ. Μηταράκης κι αυτό έγινε ολοφάνερο μετά το πέρας της παρέλασης, όταν κυριολεκτικά το έσκασε, αρνούμενος να προβεί στις καθιερωμένες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί με την «παρέλαση» διαμαρτυρίας για το Θόλος