Πυρ ομαδόν και από την ΛΑΣ για τις διοικήσεις των νομικών προσώπων

Ουδεμία πρόταση που φαλκιδεύει το δικαίωμα των δημοτικών παρατάξεων να μετέχουν στα νομικά πρόσωπα και εν τέλει δεν συνάδει και με τη λαϊκή ψήφο προτίθεται να ψηφίσει η Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή την επικείμενη εκλογή διοικήσεων στα νομικά πρόσωπα του δήμου Χίου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΛΑΣ ξεκαθαρίζει τα παρακάτω:

  • Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, αλλά και εκμεταλλευόμενη επιλεκτικά το αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να πετύχει τον πλήρη έλεγχο των διοικήσεων των νομικών προσώπων στις φιλικές προς εκείνη δημοτικές αρχές και όχι μόνο, με αποτέλεσμα αυτήν την επιλογή προς το παρόν να βλέπουμε και στο δήμο της Χίου.
  • Το εκλογικό αποτέλεσμα στον δήμο της Χίου, είναι τέτοιο που σε καμιά περίπτωση δε δικαιολογεί λογικές , της απόλυτης μονοκρατορίας της δημοτικής αρχής , υπό το πρόσχημα των 3/5 στα νομικά πρόσωπα να πρόσκεινται στη συμπολίτευση και 2/5 στην αντιπολίτευση. Αυτά τα εκτρωματικά έγιναν με το κυβερνητικό πραξικόπημα της Ν.Δ. στην οικονομική επιτροπή και ποιότητας ζωής , δε θα δεχθούμε να γίνουν και στα νομικά πρόσωπα του δήμου.
  • Απαιτούμε, πέρα από τις αντιδραστικές μεθοδεύσεις των νόμων, την αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων στα νομικά πρόσωπα, χωρίς κανέναν αποκλεισμό.
  • Διεκδικούμε τουλάχιστον τις θέσεις που εδώ και 8 χρόνια έχουμε στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου και στη ΔΕΥΑ, για να εκπροσωπούμε και να αγωνιζόμαστε για τα λαϊκά συμφέροντα, όπως και να ενημερώνουμε για τα τεκταινόμενα σε αυτά τα νομικά πρόσωπα.

Δηλώνει δε ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα οδηγηθεί η ψήφος των εκπροσώπων της στο δημοτικό συμβούλιο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια