Πυρ ομαδόν κατά Ξενάκη από τον συνδυασμό Καραβασίλη

Στο στόχαστρο της κριτικής του συνδυασμού “Χίος Μπροστά” μπήκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Ξενάκης, ύστερα από τις δηλώσεις αναφορικά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου της κίνησης και της πορείας των έργων.

“Καλούνται οι επιχειρηματίες και οι δημότες της Χίου να ενημερώσουν τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών για το πότε είναι η τουριστική περίοδος στη Χίο. Ο ίδιος δήλωσε άγνοια ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου!
Η Δημοτική Αρχή του κ. Κάρμαντζη για άλλη μία φορά αποκάλυψε τον τρόπο λειτουργίας της που δεν είναι άλλος από το βλέποντας και κάνοντας! Ο κ. Ξενάκης σε παρατήρηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γ. Αγιωργούση να υπάρχει έστω ο στοιχειώδης προγραμματισμός ώστε τα ελάχιστα που κάνει σε έργα η δημοτική αρχή να μην επιβαρύνουν τους επιχειρηματίες και τους δημότες (αναφερόμενος στην περίπτωση της  Κώμης), απάντησε ότι δεν γνωρίζει πότε είναι η περίοδος αιχμής για τη Χίο.
Και θα μπορούσε να εκληφθεί ως «χαριτολόγημα» εάν ο ίδιος άνθρωπος και η δημοτική αρχή έχουν αποδείξει πολλαπλά ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε την άγνοιά τους:
– Ξεκίνησαν τα έργα του Καλοπλύτη και των Μεστών μόνο μετά από ασφυκτική πίεση των «κακών αντιπολιτεύσεων». Ανακοίνωσαν οι ίδιοι διακοπή των έργων λόγω «περιόδου αιχμής» και σήμερα προχώρησαν σε έργα επί της Απλωταριάς που μάλλον αγνοούσαν πριν 5 ημέρες που ανακοίνωναν διακοπή.
– Είχαν προγραμματίσει τα έργα στην Κώμη σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με την αιτιολογία του πιθανού άσχημου καιρού το Χειμώνα που θα προκαλούσε διακοπή των έργων. Τα οποία έχουν ανακοινώσει ότι θα διακοπούν ακριβώς λόγω της περιόδου αιχμής!
– Eίναι ο ίδιος που έχει την ευθύνη των έργων, αλλά δεν γνωρίζει τι γίνεται με το καταδυτήριο που θεωρεί ότι δουλεύει κανονικά.
– Θεωρεί την Εταιρία Κτιριακών Υποδομών του Δημοσίου ανίκανη να αναλάβει το ειδικό σχολείο.  Την επικροτεί όμως που στέλνει εξοπλισμό στα σχολεία και εκτελεί έργα υποδομής. Υπερηφανεύεται που υπέγραψε σήμερα την εκπόνηση της μελέτης του ειδικού σχολείου προϋπολογισμού 204.000 ευρώ, ενώ ένα χρόνο πριν απαιτούσε να είναι έτοιμη τον Αύγουστο του 2021 όταν ο συνδυασμός μας πρότεινε την δωρεάν εκπόνησή της.
– Επαναμελετά την Λάδης ενώ υφίσταται μελέτη που θέλει τροποποιήσεις, θέλει να «λύσει» το πρόβλημα με τον κυματισμό στην παραλιακή του Βροντάδου με  παραπετάσματα από plexiglass.
Ευτυχώς για την Χίο, η χειρότερη δημοτική αρχή των τελευταίων ετών βρίσκεται ήδη στην πόρτα της εξόδου”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο συνδυασμός..

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια