Συνεχίζεται η επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Ψαρά

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:55 Συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, 6 Ιουνίου 2020 και όπως όλα δείχνουν θα συνεχισθεί αρκετά ακόμα, η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, που ξέσπασε το μεσημέρι στο βορειοδυτικό άκρο των Ψαρών.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς, που καίει σε χορτολιβαδική έκταση με θάμνους και ξερόχορτα, φαίνεται να κατευθύνεται προς τα βορειοδυτικά, στην περιοχή της θάλασσας, ενώ νωρίτερα έιχε μαζευτεί το μέτωπο που εκινείτο προς την πλευρά του μοναστηριού των Ψαρών.

Για την κατάσβεση επιχειρεί πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου, το οποίο αρχικά είχε επιχειρήσει να μεταφέρει στο νησί σκάφος του Λιμενικού, πλην – όμως – λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων ήταν αδύνατη η προσέγγιση και επέστρεψε στη Χίο. Τελικά, οι πυροσβέστες μεταφέρθηκαν το απόγευμα στα Ψαρά με το super puma του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη με πενιχρά – ωστόσο – αποτελέσματα, ελλείψει συντονισμού από εδάφους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:17

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Ιουνίου 2020 στην Ηρωϊκή Νήσο Ψαρών, καίγοντας στο ΒΔ άκρο του νησιού  έκταση με ξερά χόρτα και θάμνους.

Για την κατάσβεση της θα μεταφερθούν στα Ψαρά με το σκάφος του Λιμενικού,  10 άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια