Κατασβέστηκε η πυρκαγιά σε Καρυές και Τρυπατέ Χίου (φωτό & βίντεο)

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:15 Μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες με τους πυροσβέστες τους δασοκομάντος και τα εναέρια μέσα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2024 έχει περιοριστεί σε έναν κλοιό μέσα στον οποίο σιγοκαίνε μικρές εστίες κι εκεί επικεντρώνεται αυτή την ώρα το έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου.

Οι προσπάθεια να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς και να μην προχωρήσει προς Τρυπατέ από τη μια πλευρά και προς την Κλειδού από την άλλη είχαν επιτυχή κατάληξη. Πλέον με δεδομένη την κατάσβεση οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να καταπολεμηθούν οι μικροεστίες και να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει καμιά αναζωπύρωση.

Η έκταση η οποία κάηκε μέχρι αυτή την ώρα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, ενώ προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς, θα διενεργηθεί από το ανακριτικό της Π.Υ.Χίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:30 Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για τον οικισμό των Καρυών Χίου από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή περί τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2024.

Στην τρέχουσα χρονική στιγμή, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, όλες οι προσπάθειες των πυροσβεστικών μέσων έχουν κατευθυνθεί προς τα βόρεια, προς την Κλειδού, καθώς και στον Τρυπατέ, όπου υπάρχει στρατόπεδο.

Οι συντονισμένες προσπάθειες επίγειων και εναέριων μέσων (τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα) απέδωσαν, ώστε εγκαίρως να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μπει μέσα στις Καρυές η πυρκαγιά, λόγω και των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών, αφού οι άνεμοι κατηύθυναν προς τα εκεί την φωτιά.

Όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου, καθώς και εθελοντικών οργανώσεων, επικεντρώνονται στα δύο αναφερθέντα σημεία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:56 Με εναέρια μέσα και με το σύνολο των επίγειων δυνάμεων της,  η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Ρεστά της Χίου και κατευθύνεται προς τις Καρυές.

Το ευχάριστο είναι ότι τα δυο καναντέρ που επιχειρούσαν έρχονται να συνδράμουν και τρία Air Tractor που έρχονται από τον Βόλο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:50 Μεγάλες διστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε περί τη μία το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, στην ευρύτερη περιοχή των Καρυών Χίου.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ αναμένεται και η άφιξη εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:38

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Ρεστά της Χίου και κατευθύνεται προς τις Καρυές, περί τη μία το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου.

Σε κατοίκους της περιοχής έφτασε μήνυμα από το 112 για εκκένωση των Καρυών από τους κατοίκους με κατεύθυνση προς την πόλη της Χίου.

Θα επανέλθουμε με νεώτερη ενημέρωση