Πυροσβεστική παρέμβαση του Μανώλη Στάθη για την φωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στα τηγανέλαια

Αποστάσεις από την εμπρηστική ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της κινητοποίησης της Παρασκευής, 10 Μαΐου 2019, από τους κατοίκους της Λαγκάδας που ανήρτησαν πανώ στο μπαλκόνι των γραφείων του κόμματος παίρνει ο υποψήφιος δήμαρχος Χίου με την παράταξη Δίκτυο Πολιτών κ. Μανώλης Στάθης.

Να υπενθυμίσουμε ότι όταν οι Λαγκαδούσοι βρήκαν κλειστά τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την ανάρτηση του πανό, κατευθύνθηκαν στα γραφεία του Δικτύου Πολιτών, για να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους, όπου και τους υποδέχθηκε ο κ. Στάθης, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους και εξέφρασε την συμπαράσταση της παράταξης στον αγώνα τους.

Στην ανακοίνωσή του, το Σάββατο, 11 Μαΐου 2019, το Δίκτυο Πολιτών σημειώνει τα ακόλουθα:

«Από την πρώτη στιγμή το Δίκτυο Πολιτών Χίου στάθηκε στο πλευρό των κάτοικων της Λαγκάδας συμμετέχοντας στην Λαϊκή Συνέλευση .

Η παράταξη είναι πάντα κοντά σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες και δίκαιες λαϊκές διεκδικήσεις πολύ δε περισσότερο, όταν συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Η περιοχή ανεκτίμητου φυσικού κάλους είναι υποχρέωση όλων να προστατευτεί από ενέργειες που την αλλοιώνουν και πρέπει να παραδοθεί ως έχει στις επόμενες γενιές.

Την άποψη αυτή διατύπωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος κ. Μανώλης Στάθης και στον ίδιο τον επενδυτή σε συνάντηση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 11 Μαΐου 2019.

“Το Δίκτυο Πολιτών δεν φέρει καμιά ευθύνη για αστοχίες και παραλείψεις του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς και του απερχόμενου τοπικού συμβουλίου κι οποιαδήποτε προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στον συνδυασμό, δεν έχει λογική βάση, όπως αποτυπώνεται άλλωστε και στις ανακοινώσεις της παράταξης”, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Στάθης».

Σφοδρή επίθεση στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ από την Λαϊκή Ενότητα

Για προκλητικότητα και φαρισαϊσμό κατηγορεί την νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ η Λαϊκή ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής και δηλώνει ότι «από την πρώτη στιγμή στηρίζουμε έμπρακτα αυτόν τον αγώνα των κατοίκων της Λαγκάδας, θα τον στηρίξουμε ακόμα περισσότερο μετά τις εκλογές, γιατί είναι δίκαιος και δεν του αξίζει τίποτα λιγότερο από τη νίκη!».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της τονίζει – μεταξύ άλλων – τα ακόλουθα:

«Η χθεσινή (10.5.2019) ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας και φαρισαϊσμού. Αντί να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των κατοίκων της Λαγκάδας προσπαθούν να τον διασπάσουν.

Αντί να πουν τα πράγματα ξεκάθαρα και να υπογράψουν τώρα οι υπουργοί τους την ανάκληση της άδειας της μονάδας επεξεργασίας τηγανέλαιων στον Καρυδά, συμπεριφέρονται σαν αντιπολίτευση λες και κυβερνούν εξωγήινοι.

Αντί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα και το ρίχνουν στην πολιτική εκμετάλλευση και την υποκίνηση!

Δεν περιμέναμε βέβαια αυτή την ανακοίνωση, για να καταλάβουμε ότι ο σημερινός μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ,έχει τελειώσει με τις αρχές, τις αξίες και την πολιτική πρακτική της αριστεράς».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια