“Πώς το τρίβουν το πιπέρι” εν μέσω πανδημίας στα Καρδάμυλα

Σε μια προσπάθεια να μεταφέρει λίγο από το κέφι και την χαρά των Αποκριών εν μέσω εγκλεισμού και πανδημίας, ο πολιτιστικός τομέας της Τοπικής Κοινότητας Καρδαμύλων, παρουσιάζει την αφηγήτρια κ. Ανεζούλα Κατσιμπίρη σε μια σειρά από πικάντικες ιστορίες και ανέκδοτα για ενήλικες, απ’ όλη την Ελλάδα.

Σκοπός αυτών των 2 επεισοδίων είναι να μας κάνει να ξαναζήσουμε την αποκριά όπως την γνωρίζαμε παλιά. Όπως γινόταν στα σπίτια αλλά και στους δρόμους και τις πλατείες. Στα χωριά και τις γειτονιές.

Με μεταμφιέσεις, μασκαρέματα, και πολύ μουσική. Στις αφηγήσεις της αυτές την Ανεζούλα συνοδεύουν οι μουσικοί Λουλούδη Φακίρη στο τραγούδι, Νίκος Κοντογιάννης στα πλήκτρα και ο Μπάμπης Κοιλιάρης στο μπουζούκι. Η Ανεζούλα Κατσιμπίρη κατάγεται από τα Καρδάμυλα της Χίου και μένει στην Αθήνα. Γλωσσομαθής, εργάζεται ως μεταφράστρια.

Τις αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών, τις ζωντανεύει με ένα πηγαίο δικό της τρόπο, χρησιμοποιώντας τη ντοπιολαλιά και την κίνηση του σώματος για να τους προσδώσει εκφραστικότητά. Έτσι συνεπαίρνει κάθε ακροατή, μικρό και μεγάλο. Μέχρι τώρα συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ αφήγησης ανά την Ελλάδα και στο σπίτι των Παραμυθιών, στην Αθήνα.

Κάμερα- μοντάζ: Μπάμπης Κοιλιάρης. Εξωτερικές λήψεις: Νίκος Μαραγκέλλης.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια