“Ραντεβού” τη δεύτερη Κυριακή για Στεφανή και Μουτζούρη

Ραντεβού για τη δεύτερη Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, δίνουν ο Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης, οι δυο πρώτοι της κάλπης των περιφερειακών εκλογών.

Στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων τα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Ο συνδυασμός του Αλκιβιάδη Στεφανή ήρθε πρώτος στα 548 από τα 549 εκλογικά τμήματα με ποσοστό 39,97% με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Μουτζούρη με ποσοστό 33.81%.

Στη τρίτη θέση βρίσκεται η Αγλαΐα Κυρίτση με τη Λαϊκή Συσπείρωση με ποσοστό 13,19%, ενώ, η υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βασιλική Χοχλακά (Αλλαγή πορείας για τα νησιά μας) καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με 11,41%. Εκτός του νέου περιφερειακού συμβουλίου μένει ο Νικόλαος Μανάβης (Ανταρσία στο Αιγαίο) με 1,61%.

Οι δυο μονομάχοι θα συνεχίσουν στον δεύτερο γύρο με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να παίρνει επ’ ώμου την εκλογή Στεφανή στο Βόρειο Αιγαίο με τη σημερινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως δημοσίευσε το ΕΡΤnews.

Ο πρωθυπουργός θα φτάσει το απόγευμα στη Μυτιλήνη και θα μιλήσει σε εκδήλωση στη ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο νικητής των εκλογών ήταν η αποχή αφού η συμμετοχή έφτασε μόλις στο 45.58%. Αυτός είναι ένα σημαντικός παράγοντας τον οποίο θα κληθούν να αλλάξουν στο δεύτερο γύρο οι διεκδικητές της θέσης του περιφερειάρχη, οι οποίοι και προφανώς ήδη ετοιμάζουν τις κινήσεις τους, τις ενδεχόμενες συνεργασίες και στρατηγικές που θα τους οδηγήσουν σε νίκη την Έρχομαι!όμενη Κυριακή.

Στη Χίο τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών στο σύνολο των εκλογικών τμημέτων ήταν τα εξής:

Να σημειωθεί ότι στη Χίο είναι το μόνο νησί της Περιφέρειας που έδωσε το προβάδισμα στον συνδυασμό Μουτζούρη, σε Λέσβο, Λήμνο και Σάμο η πλάστιγγα έγειρε υπέρ Στεφανή ενώ στην Ικαρία η Αγλαϊα Κυρίτση ήταν η πρώτη στον τερματισμό.