“Ξεκρέμαστοι” οι νεφροπαθείς επισκέπτες

Χωρίς τη δυνατότητα της υποστήριξης με αιμοκάθαρση μένουν από το Πάσχα και ύστερα οι “επισκέπτες” νεφροπαθείς, όπως αποκαλούνται οι νεφροπαθείς που δεν κατοικούν μόνιμα στη Χίο αλλά υποβάλονται σε αιμοκάθαρση στο “Σκυλίτσειο” κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί.

Μέχρι και πέρσι οι επισκέπτες νεφροπαθείς εξυπηρετούνταν κανονικά από την μονάδα τεχνητού νεφρού καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί. Έκλειναν από πριν τα ραντεβού τους και έχοντας μια επιπλέον βάρδια το νοσοκομείο μπορούσε να καλύψει και αυτά τα περιστατικά τα οποία ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν αρκετά.

Στους νεφροπαθείς από την Αθήνα αλλά και το εξωτερικό που κάλεσαν το “Σκυλίτσειο” για να κλείσουν ραντεβού, όπως οι ίδιοι καταγγέλουν, τους ανακοινώθηκε ότι η μονάδα αδυνατεί να τους καλύψει και δεν θα μπορούν να κάνουν αιμοκάθαρση.

Η παραπάνω εξέλιξη αναστάτωσε δεκάδες συμπολίτες μας, που μην μπορώντας να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση δεν θα μπορέσουν να επισκεφτούν το νησί τους.

Πρόκειται για μια απόφαση, που οδηγεί σε κοινωνικό αποκλεισμό νεφροπαθείς συμπολίτες μας, ομογενείς και ετεροδημότες.

Να σημειωθεί ότι για την απόφαση αυτή δεν γνώριζε τίποτα η διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Έλενα Κανταράκη που ενημερώθηκε σχετικά από τον astraparis.gr κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια