Ρατσιστική επίθεση, με ύβρεις και σπάσιμο αυτοκινήτου στο Χαλκειός (φωτό)

Ρατσιστική και βίαιη επίθεση δέχθηκαν δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων είναι σύζυγος γνωστού ιερέα της Χίου, από δύο γυναίκες στο Χαλκειός της Χίου, λίγο μετά τις 3 το απόγευμα της Πέμπτης, 19 Μαρτίου 2020.

Το περιστατικό συνέβη στο μινιμάρκετ του Χαλκειούς (κοντά στις εργατικές κατοικίες), όπου είχαν μεταβεί οι δύο γυναίκες οι οποίες – όπως κάνουν πολύ συχνά – παραδίδουν σε οικογένειες προσφύγων και μεταναστών διάφορα είδη για την ενίσχυση και εξυπηρέτησή τους.

Δύο γυναίκες που βρίσκονταν στον χώρο τους επιτέθηκαν με ύβρεις και ακατονόμαστες εκφράσεις, ενώ στην συνέχεια έσπασαν το παρμπρίζ και τον καθρέφτη του αυτοκινήτου τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:08

Η σύζυγος του π. Γεωργίου Κωνσταντίνου εφημέριου του ιερού ναού της Καλλιμασιάς, πρεσβυτέρα Παρασκευή Ακρατοπούλου είναι η μία από τις δύο παθούσες της ρατσιστικής επίθεσης, στην περιοχή του Χαλκειούς.

Στην αναζήτηση των τριών γυναικών (κι όχι δύο όπως ήταν οι αρχικές πληροφορίες) της ρατσιστικής επίθεσης έχουν επιδοθεί οι αστυνομικοί που έφτασαν στην περιοχή του Χαλκειούς, μετά από ειδοποίηση από τις παθούσες.

Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο της ταυτότητάς τους, πάντως υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι πρόκειται για τρεις γυναίκες από την ίδια οικογένεια, που διαμένουν στις εργατικές κατοικίες, όπου και κατέφυγαν μετά το περιστατικό.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις δράστιδες βιαιοπράγησαν σε βάρος τους δύο γυναικών, χτυπώντας στο κεφάλι την πρεσβυτέρα, ενώ μάλιστα είχε μπει στο αυτοκίνητό της.

Οι δύο παθούσες μεταβαίνουν στο αστυνομικό τμήμα Χίου, για να καταθέσουν μήνυση κατά αγνώστων για την επίθεση εναντίον τους και να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία αναζήτησης των τριών γυναικών.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια