Ρέει χρήμα το… λεφτόδεντρο του δήμου Χίου

Άφθονο εξακολουθεί να ρέει το χρήμα από τον δήμο Χίου σε κάθε πικραμένο και μη που προστρέχει, ζητώντας οικονομική ενίσχυση, πάντα – αλλοίμονο – για καλό σκοπό, αλλά και για δραστηριότητες που είναι εκ του περισσού, δεδομένων των κακών οικονομικών του δήμου, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι διαχειριστές του.

Προχθές, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, αναφερθήκαμε στις δαπάνες για την δημιουργία δύο νέων ιστοσελίδων, με όλα τα παρελκόμενά τους, ενώ θα μπορούσαν να ενταχθούν ως διακριτές ενότητες στην υπάρχουσα ιστοσελίδα του δήμου Χίου.

Χθες, Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, η δημοτική επιτροπή συνέχισε να… κόβει χρήμα: Αποφάσισε να ενισχύσει την φιλοξενία για την ομάδα των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, ακριβώς την ίδια στιγμή που ήταν σε εξέλιξη χορός δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για την μεταβίβαση της ομάδας σε εφοπλιστή.

Την ίδια ημέρα αποφάσισε, επίσης, να ενισχύσει με 10.000 ευρώ την Euroclasssica- Ομηρική Ακαδημία, η οποία εμφανίζεται ως διάττων αστέρας κάθε καλοκαίρι, κάνει ένα ομηρικό συνέδριο και «η πραγματοποίησή του χρειάζεται οικονομική στήριξη, αφού η Euroclassica – Ομηρική Ακαδημία είναι μη κερδοσκοπικός φορέας», όπως αναφέρεται στην απόφαση της δημοτικής επιτροπής.

Παραθέτουμε κατωτέρω όλη την απόφαση και το σκεπτικό της, με το οποίο θέλει σώνει και καλά να μας πείσει η δημοτική επιτροπή, για την μέγιστη συμβολή της διοργάνωσης στον τουρισμό και την οικονομία της Χίου!

Και, φυσικά, δεν είναι μόνον αυτά, αφού καθημερινά δημοσιεύονται αποφάσεις ανάληψης οικονομικής υποχρέωσης για ενίσχυση φορέων ή ομάδων που θέλουν κάτι να προσφέρουν σε κάποιους (και περιορισμένους), αρκεί να τα πληρώνει το κοινωνικό σύνολο μέσω του δημοτικού ταμείου!

euroclassica