Ριγκατόνι ογκρατέν

Τα μακαρόνια πάντα είναι αγαπημένη και εύκολη λύση. όταν δε γίνονται με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, κανείς δεν τα βαριέται και η όλη διαδικασία γίνεται ακόμη πιο διασκεδαστική

Υλικά

  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
  • 250 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Βράζουμε τα ριγκατόνι al dente.
  3. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μισά ριγκατόνι σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε από πάνω τη μισή σάλτσα, και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα ριγκατόνι και τη σάλτσα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το ζαμπόν και την πιπεριά, ανακατεύοντας τα υλικά καλά με μεταλλικό πιρούνι.
  4. Πασπαλίζουμε τα ζυμαρικά με τα τυριά. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.