Ρουσφετολογική απόφαση προς ενίσχυση μεσαζόντων καταγγέλλει η Ε.Μ.Χ.

Την «κατά παραγγελία» και στο παραπέντε πριν τις εκλογές ρουσφετολογική, όπως χαρακτηρίζεται, απόφαση του υπουργού ανάπτυξης και τροφίμων κ. Σταύρου Αραχωβίτη, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΕΜΧ.

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου διαμαρτύρεται εντόνως για την υπ’ αριθμ. 1098/155084 υπουργική απόφαση βάσει της οποίας η απελθούσα Κυβέρνηση λίγες μέρες προ των εκλογών προέβη στην τροποποίηση  του τρόπου  εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 90 η Ε.Μ.Χ. έχει την ευθύνη της εφαρμογής του προγράμματος στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου (αφορά την επιδότηση μαστίχας περίπου 1.100.000€ ανά χρόνο.) Υπάλληλοι της Ε.Μ.Χ. εξυπηρετούν τους μαστιχοπαραγωγούς  στέλνοντας  στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία που αφορούν τους παραγωγούς μαστίχας. Μέχρι σήμερα ουδέποτε υπήρχε πρόβλημα στην αποστολή και στη διαχείριση του προγράμματος γι αυτό και είναι απορίας άξιο ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνησης αποφάσισε να προχωρήσει στην αλλαγή του συστήματος.

Την 1η Ιουλίου έξι ημέρες πριν τις εκλογές και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση ο κ. Αραχωβίτης υπόγραψε την απόφαση που μεταφέρει την διαχείριση στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Όπως καταγγέλλουν από την Ε.Μ.Χ. ο μόνος λόγος που γίνεται αυτό, είναι για την «εξυπηρέτηση» των 2 νέων Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων που άνοιξαν στην Χίο πέρυσι και φέτος.

«Είναι προκλητικό ότι την 1η Ιουλίου -6 μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές- ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Σταύρος Αραχωβίτης και ο Υφυπουργός κος Βασίλειος Κόκκαλης, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση – ενημέρωση, προέβησαν στην υπογραφή υπουργικής απόφασης με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων!», αναφέρει η ανακοίνωση της Ε.Μ.Χ.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια