Ρυζόγαλο, το αγαπημένο των παιδιών
Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο…Ένα γλυκό για χειμώνα και για καλοκαίρι με απλά υλικά και γρήγορη παρασκευή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
- 150 γραμμ. ρύζι γλασέ
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 5-6 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλ. κορν φλάουρ (προαιρετικά)
- 2 βανίλιες
- κανέλα
- 2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με το νερό. Όταν μαλακώσει και είναι έτοιμο, κρατάω 5-6 κουταλιές από το γάλα για να διαλύσω το κορν φλάουρ και ρίχνω το υπόλοιπο στο ρύζι μου μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Τα αφήνω να πάρουν μια βράση και έπειτα ρίχνω και το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ. Αφήνω το μείγμα μου να δέσει και να γίνει πηχτό και έπειτα το σερβίρω σε μπολάκια. Από πάνω πασπαλίζω την κανέλα και το γλυκό μου είναι έτοιμο.
ΦΩΤΟ:emvolos