Σάκκος του μποξ ο στρατηγός

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η δημοτική αρχή Κάρμαντζη για τα σχέδιά της να προωθήσει την δημιουργία της λεγόμενης αναπτυξιακής εταιρείας στον δήμο Χίου.

Σχεδιασμός που συναντά την σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων και την καθολική αντίδραση της αντιπολίτευσης, οι παρατάξεις της οποίας με την αποχή τους ακύρωσαν την προγραμματισμένη – και για το θέμα αυτό – συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 30 Αυγούστου 2021.

Χθες, Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021, ο δήμαρχος ψέλλισε τα δικά του για την αντίδραση των αντιπολιτεύσεων, αλλά για την… πέτρα του σκανδάλου, δηλαδή την ουσία των αντιδράσεων, ούτε νύξη.

Είχε προφανώς το σχέδιό του. Βάζει πάλι μπροστά τον γενικό γραμματέα του δήμου Χίου κ. Αντώνη Ζερβάκη να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, με την συνέντευξη Τύπου που έχει καλέσει για την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, σημειώνοντας – μάλιστα – ότι «… θα δεχθεί ερωτήσεις».

Σε μια προηγούμενη συνέντευξη Τύπου, για την «ντιρεκτίβα σιωπής» προς εργαζόμενους, ο κ. Ζερβάκης είχε χαρακτηρίσει εαυτόν ως διοικητικό στέλεχος του δήμου Χίου, αποκηρύσσοντας τον χαρακτηρισμό του πολιτικού.

Κι έρχεται, τώρα, για ένα μείζον θέμα πολιτικής, για το οποίο ο ίδιος ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, να βγει και να πει τις θέσεις τις δημοτικής αρχής, να επιχειρήσει να ξελασπώσει την κατάσταση.

Εκτός κι αν δεν το κάνει υπό την ιδιότητα του γενικού γραμματέα, αλλά εκείνην για την οποία… βοά η πιάτσα, ότι δηλαδή θα είναι ο επικεφαλής της λεγόμενης αναπτυξιακής εταιρείας του δήμου Χίου. Οπότε αλλάζουν τα πράγματα, υπάρχει… έννομο συμφέρον.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια