Σαν «ώριμο φρούτο» θα πέσουν σίτιση – φύλαξη του νοσοκομείου Χίου στα χέρια ιδιώτη (βίντεο)

Σαν έτοιμος από καιρό θα είναι ο ιδιώτης, ο οποίος μετά τις ευρωεκλογές θα βάλει πόδι στις υπηρεσίες εστίασης – σίτισης και φύλαξης του νοσοκομείου Χίου, αφού στις 30 Ιουνίου 2024 λήγουν οι παρατάσεις των συμβάσεων για τους εργαζόμενους (ΣΟΧ) και η υποτιθέμενη πρόσληψη επικουρικού προσωπικού είναι στην… αναμονή.

Όπως κατήγγειλε σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 – ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) κ. Γιάννης Λαμπαδοχυτός, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου έχει εγκρίνει την οικονομοτεχνική μελέτη, σύμφωνα με την οποία είναι επωφελέστερη η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, συγκριτικά με την ανάθεση των υπηρεσιών αυτών σε ιδιώτη, εν τούτοις δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Θα φτάσουμε, πρόσθεσε, μετά τις ευρωεκλογές στο παραπέντε και με επείγουσες και συνοπτικές διαδικασίες θα εκχωρηθούν σε ιδιώτη, όπως έγινε και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, με διπλάσιο και τριπλάσιο κόστος. Κατήγγειλε δε ότι η 2η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας δεν έχουν εγκρίνει πόρους για την πρόσληψη αυτού του προσωπικού, ενώ το ίδιο ισχύει και για επικουρικό προσωπικό, το οποίο είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών του νοσοκομείου Χίου κατά τη θερινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. ενέκρινε τις οικονομοτεχνικές μελέτες για σίτιση – εστίαση και φύλαξη στις 18 Απριλίου 2024 – χωρίς, ωστόσο, να έχουν ακόμα αναρτηθεί στην Διαύγεια οι σχετικές αποφάσεις – και έκτοτε ουδεμία απάντηση έχει φτάσει στο νοσοκομείο από την 2η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας επί του αιτήματος διάθεσης των αναγκαίων πόρων για την πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού.

Ως πιθανότερη, αν όχι βέβαιη, εξέλιξη προβάλλει – πλέον – η απευθείας ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτη, όπως έγινε στο παρελθόν με τις υπηρεσίες πλυντηρίων και καθαριότητας του νοσοκομείου Χίου.

Οι παραπάνω καταγγελίες του κ. Λαμπαδοχυτού έγιναν κατά την συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου Χίου – κι αυτή τη φορά πενιχρή – στο πλαίσιο της 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας.