Σανίδα σωτηρίας αναζητεί ο Κάρμαντζης στο δημοτικό συμβούλιο

“Τα βρήκε σκούρα” ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης από τις καθολικές αντιδράσεις στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για δημιουργία κλειστών κέντρων για τους πρόσφυγες στα νησιά και σύρεται σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, στις 19:00.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος δεν φαίνεται αρνητικός στην δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου στο νησί, αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε στην Αλήθεια TV, τον προβληματίζει ο αριθμός των ατόμων που θα φιλοξενεί η δομή.

Ο ίδιος, άλλωστε, προσπαθώντας να διατηρήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στις κυβερνητικές εξαγγελίες, στην ανησυχία του κόσμου, στο “άδειασμα” του βουλευτή κ. Νότη Μηταράκη από τον πρόεδρο του Πιτυούς κ. Μιχάλη Φυτούση περί συμφωνίας για δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στην περιοχή του και στο ΟΧΙ όλων των συνδυασμών της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, σύρεται σε μια συνεδρίαση, όπου αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση και χειροπιαστά στοιχεία για όλα αυτά, ακόμη κι αν την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Σάμου απειλεί με παραίτηση.

Πέραν δε τούτων, είναι κοινό μυστικό ότι ήξερε τα πάντα και πήγαινε πακέτο – μέχρι κάποιο σημείο – με τον κ. Μηταράκη, ενώ αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα, ο οποίος είπε ότι όλοι γνώριζαν για τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Εκείνο που φαίνεται ότι τον… τρόμαξε, όπως και άλλους προσκείμενους την Νέα Δημοκρατία, είναι τα μεγέθη και των κλειστών δομών και των φιλοξενουμένων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η αντίδραση του συνδυασμού του κ. Γιάννη Καραβασίλη με τον οποίο η συμπολίτευση τελούσε σε μήνα του μέλιτος μέχρι πρότινος, αλλά και οι απόψεις των μελών του συνδυασμού του δημάρχου που προεκλογικά είχαν δεσμευθεί για το… κλείσιμο της ΒΙΑΛ σε μια μέρα.

Ίσως η συνεδρίαση της Παρασκευής να αποτελέσει και την πρώτη ρωγμή στην ως σήμερα “σιαμαία” σχέση μεταξύ Σταμάτη Κάρμαντζη και Νότη Μηταράκη, αφού ο μεν πρώτος θα αναγκαστεί να διαφυλάξει… τα του οίκου του, ενώ ο δεύτερος υιοθετεί το κυβερνητικό σχέδιο για το προσφυγικό.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια