Σαραγλί

Ποτέ δεν είναι αργά για ένα γλυκό και ποτέ δεν έχουμε φάει αρκετά από αυτά. Τα σαραγλάκια είναι από τα εύκολα σιροπιαστά γλυκά με ελάχιστα υλικά και ακόμη λιγότερη ταλαιπωρία για τη νοικοκυρά.

Υλικά   

32-36

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

1/2 κούπα βούτυρο

1/2 κούπα μαργαρίνη

600 γρ καρύδια χοντροαλεσμένα

2 κουταλάκια κανέλα

1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο

Για το σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη

1 1/2 κούπα νερό

2 κουταλιές χυμό λεμόνι

Εκτέλεση            

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρύδια με την κανέλα και το γαρύφαλλο. Λιώνουμε το βούτυρο και την μαργαρίνη μαζί.

Στρώνουμε τα φύλλα 3-3 μαζί βουτυρώνοντας τα καλά ενδιάμεσα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αρκετό από το μείγμα των καρυδιών.

Τυλίγουμε σε ρολά χωρίς να τα σφίξουμε πολύ.

Κόβουμε τα ρολά με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια 3 εκ. και τα βάζουμε στο βουτυρωμένο  ταψί με τις κομμένες άκρες προς τα κάτω το ένα κολλητά στο άλλο.

Ψήνονται στους 200°C 30’περίπου (μέχρι να ροδίσουν καλά).

Βράζουμε το σιρόπι 5′-8′ να δέσει και περιχύνουμε τα σαραγλί αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο. Τα αφήνουμε να σταθούν μέχρι να πιουν όλο το σιρόπι και να κρυώσει τελείως.

 

 

 

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com