Σαρωτικοί άνεμοι και χιόνια στα ορεινά της Χίου

Ενημέρωση 12.30 : Χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί και στην Β/Α Χίο. Σε εξέλιξη και εκεί οι καθαρισμοί των δρόμων. Τουλάχιστον 15 τα περιστατικά κοπής δέντρων απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία  μέχρι αυτή την ώρα.

Ενημέρωση 11.25 : Έπιασαν δουλειά τα συνεργεία καθαρισμού. Ήδη η λωρίδα ανόδου προς Βολισσό μέχρι την διασταύρωση Πιτυούς έχει καθαριστεί από τα χιόνια , ωστόσο υπάρχουν ακόμη σημεία με λεπτό στρώμα πάγου. Αυτή την ώρα ξεκινάει και ο καθαρισμός της λωρίδας καθόδου προς τη πόλη.

Ενημέρωση 10.45 : Επικίνδυνη έως και προβληματική είναι αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στο Αίπος λόγω της ύπαρξης πάγου στο οδόστρωμα. Το λεπτό στρώμα χιονιού που πάγωσε , παρατηρείται από  σημείο δύο χιλιομέτρων πριν απο το Φλώρι έως και τον Άγιο Ισίδωρο.

Σαρώνουν απ΄ άκρη σ΄ άκρη τη Χίο οι θυελλώδεις βοριάδες εντάσεως 9 μποφώρ και τοπικά κατά ριπές ακόμα ισχυρότεροι, προκαλώντας περιορισμένα – μέχρι στιγμής – προβλήματα, που αφορούν κυρίως πτώσεις δέντρων.

Τα χιόνια έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στα ορεινά, χωρίς – ωστόσο – να έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία, σύμφωνα με όσα αρμοδίως μέχρι στιγμής γίνονται γνωστά. Αισθητό, όμως, είναι το ψύχος με τη θερμοκρασία να κινείται οριακά – σε κάποιες περιοχές – πάνω από το μηδέν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει επέμβει ήδη για κοπές δέντρων στον κινηματογράφο Διάνα, καθώς και στο σουπερμάρκετ Χαρά, στον Βροντάδο, ενώ ανάλογες επεμβάσεις έχουν γίνει από χθες το βράδυ στη Βέσσα και στο Λιθί.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων, που πνέουν στα πελάγη, ετέθη και εξακολουθεί να είναι σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου των πλοίων, με αποτέλεσμα το πλοίο «Αριάδνη» να έχει καθηλωθεί στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχισθούν έως και αύριο, ενώ οι χιονοπτώσεις, που μέχρι στιγμής έχουν περιορισθεί στα ορεινά του νησιού, αναμένεται ότι θα επεκταθούν κατά τις βραδυνές ώρες της Τρίτης.