Σαρώνει ισχυρό κύμα χιονιά ολόκληρη τη Χίο

Ισχυρότερο από το προηγούμενο, στην εκπνοή του 2016, είναι το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει από τις πρώτες πρωινές ώρες όλη τη Χίο, με τις χιονοπτώσεις να έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του νησιού έως το βορειότερο σημείο του, ενώ ήδη χιονίζει και μέσα στην πόλη της Χίου, χωρίς – ωστόσο – να δημιουργούνται προβλήματα.

Από το πρωί του Σαββάτου, 7 Ιανουαρίου 2017, τα συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Χίου δίνουν μάχη για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι, κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Χίο.

Στην προσπάθεια αυτή, όπως αναφέρει στον astraparis.gr ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Χίου κ. Γιάννης Κουντουριάδης, έχουν ριχθεί έξι γκρέιντερ, ενώ αμέσως μόλις καθαρισθούν οι δρόμοι τρεις αλατιέρες θα ρίξουν αλάτι για να μην παγώσει το χιόνι που συνεχίζει να πέφτει.

Οι μεγαλύτερες προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στον δρόμο Δελφίνι – Καρδάμυλα, όπου – μάλιστα – εγκλωβίσθηκαν αυτοκίνητα και το χιόνι έφτασε στους 20 πόντος, ενώ από τον Άγιο Γιώργη Συκούση και πάνω το οδικό δίκτυο έχει προβλήματα.

Καθαρισμός γίνεται στην εθνική οδό από την διασταύρωση του Πιτυούς έως το ύψος της Κιβωτού, όπου έχει ήδη διανοιχθεί μία λωρίδα και επιχειρείται να διανοιχθεί και η δεύτερη. Όμως, όπως συνέβη και την προηγούμενη φορά έως ότου ολοκληρωθεί η διάνοιξη το χιόνια έχει καλύψει το καθαρισμένο τμήμα του οδοστρώματος, αφού συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες, ώστε αν χρειαστεί να κινηθούν να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κλειστό ή σχεδόν κλειστό δρόμο, όπου η ασφάλεια στη κυκλοφορία προϋποθέτει την χρήση αλυσίδων.

Το κύμα της χιονόπτωσης με τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά δεδομένα αναμένεται ότι θα συνεχισθεί και τις επόμενες ώρες.

Διακοπή δρομολογίων αστικού ΚΤΕΛ

Από το αστικό ΚΤΕΛ Χίου έγινε γνωστό ότι διεκόπησαν τα δρομολόγια προς τις Καρυές, λόγω των χιονοπτώσεων και των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο. Για τους ίδιους λόγους έχουν γίνει τροποποιήσεις στα δρομολόγια προς Δασκαλόπετρα, όπου ακολουθείται η παραλιακή διαδρομή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο αστικό ΚΤΕΛ Χίου, τηλ. 22710 22079 (έως τις 2 μ.μ.) ή στην σελίδα του ΚΤΕΛ στο facebook.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από το Άγιο Γάλας, στην Βόρεια Χίο.

Σχόλια