Σε 24 περιστατικά το Λ.Σ. απέτρεψε την είσοδο σε 1130 πρόσφυγες και μετανάστες

Για απόπειρα μαζικής εισόδου με λέμβους, σε συνολικά 24 περιστατικά, 1130 προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά χωρικά ύδατα κατά το τριήμερο από 24 Ιουνίου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 27ης Ιουνίου 2022, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα.

Τα περιστατικά κατεγράφησαν στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Ρόδου. «Σε όλα τα ανωτέρω περιστατικά, πλοία ανοικτής θαλάσσης, καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο θαλάσσιο πεδίο εξέλιξης των περιστατικών και ανέλαβαν την διαχείριση των περιστατικών.

Κατόπιν έγκαιρου εντοπισμού τους, καμία από τις παραπάνω λέμβους δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και άπαντες οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυλλέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, ουδεμία λεπτομέρεια παρέχεται για «τα προσήκοντα μέτρα», για τα οποία κάνει λόγο το Λ.Σ., που ελήφθησαν και εμπόδισαν την είσοδο στα ελληνικά χωρικά ύδατα, άρα υποθέτουμε ότι και σε αυτά τα περιστατικά εφαρμόσθηκαν τα κλασσικά μέτρα push back.

Φωτό αρχείου

Σχόλια