Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χίου συμπαραστέκεται, στηρίζει και καλύπτει συνδικαλιστικά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που εργάζονται στον δήμο Χίου και την ΔΗΚΕΧ), να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας:

  • Την υλοποίηση της δέσμευσης της σημερινής κυβέρνησης για οριστική λήξη της «ομηρίας» όλων των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», καθώς εργάζονται ανελλιπώς επί 15 χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
  • Την απόσυρση του σχεδιασμού της επαναπροκήρυξης που οδηγεί σε απολύσεις.
  • Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους οικογενειακούς βοηθούς.
  • Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια που έχει οδηγήσει στην συρρίκνωση και αποδόμηση του προγράμματος.
  • Την αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων καθώς αυτά είναι πλέον πεπαλαιωμένα με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.

Ανάλογη ανακοίνωση συμπαράστασης στην κινητοποίηση και στα αιτήματα των εργαζομένων εξέδωσε το νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας «την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που όλα αυτά τα χρόνια εμπαίζουν τους εργαζόμενους, τους χρησιμοποιούν ψηφοθηρικά και στο τέλος επιδιώκουν να τους πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες».

Τη συμπαράσταση και συμπαράταξη με τους εργαζόμενους απεργούς εκδήλωσε και το εργατικό κέντρο Χίου με ανακοίνωση που εξέδωσε

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια