Σε 24ωρη απεργία στο Νοσοκομείο καλεί την Πέμπτη το ΣΕΣΝΟΧ

Την συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 16 Μαΐου 2019 ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ), ενώ την ίδια ημέρα και ώρα 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη είσοδο του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωσή του το ΣΕΣΝΟΧ κάνει λόγο για ελλείψεις νοσηλευτικού, ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού που ξεπερνούν το 40% και με εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

Τονίζει ότι απαιτείται μεταξύ άλλων:

– Η δημιουργία σύγχρονων κλινικών που θα είναι πλήρως στελεχωμένες με επιστημονικό, ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

– Η άμεση αποπεράτωση των κτιριακών υποδομών, που έχουν οδηγήσει σε «μπλακ άουτ» την νοσηλευτική περίθαλψη π.χ. παθολογική κλινική.

– Η άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, ώστε να μην υπάρχει καμία μονήρης ιατρική ειδικότητα (π.χ. νευρολόγου, νευροχειρουργού κ.λπ.).

– Προσλήψεις ιατρικών ειδικοτήτων νευρολόγου, παιδοψυχιάτρου, ογκολόγου, οδοντιάτρου – ορθοδοντικού, δερματολόγου, ρευματολόγου, ενδοκρινολόγου κ.ά.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια