Σε 24ωρη φύλαξη από security οι εγκαταστάσεις του Μερσινιδίου

Στη πρόσληψη εταιρείας security καταλήγει ο δήμος Χίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που κατά καιρούς δημιουργούνται στις εγκαταστάσεις προσφύγων και μεταναστών, στην περιοχή του Μερσινιδίου.

Η δαπάνη, σύμφωνα με όσα αποφασίσθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, 19 Οκτωβρίου 2015, στην οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου, θα βαρύνει την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Έτσι, θα εξασφαλισθεί η 24ωρη παρουσία στην περιοχή αυτή τουλάχιστον ενός φύλακα, ο ρόλος του οποίου θα είναι να ειδοποιεί τον δήμο Χίου σε περίπτωση δημιουργίας προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα των ανθρώπων που διαβιώνουν στους δύο καταυλισμούς.

«Δεν θα είναι ένας φύλακας με γκλομπ π.χ. που θα επιβάλει την τάξη, αλλά ένας άνθρωπος ο οποίος όταν εντοπίζει ζημιές ή ελλείψεις θα μας ειδοποιεί, ώστε να διευθετείται άμεσα το όποιο ζήτημα πριν πάρει διαστάσεις», εξήγησε ο δήμαρχος κ. Μανώλης Βουρνούς.

Προσδιορίζοντας και ποια θα μπορούσε να είναι αυτά τα προβλήματα, ο κ. Βουρνούς ανέφερε ως παραδείγματα ζητήματα καθαριότητας , βλάβες στα κοινωφελή δίκτυα ή ακόμα και προβλήματα παραβίασης του περιφραγμένου χώρου του κοιμητηρίου που ξεσηκώνουν τις διαμαρτυρίες των επισκεπτών του.

Όπως, μάλιστα, έλεγε αρχικά η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ προσφέρθηκε να επιτηρεί η ίδια τον χώρο με δικούς της ανθρώπους, ωστόσο – παρά την προσπάθεια που έκανε – δεν έγινε εφικτή η 24ωρη παρουσία κάποιου εκεί και έτσι προσφέρθηκε να καλύψει τα έξοδα για την πρόσληψη κάποιου φύλακα μέχρι την μετακόμιση του κέντρου στην ΒΙΑΛ.

Το ποσό που θα διατεθεί φθάνει τις 8.000 ευρώ για τις επόμενες 45 ημέρες.