Σε 44 και Sueno η χιώτικη ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα

Σε ένα νησί όπου τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα δυστυχώς δεν φθίνουν όσο περνούν τα χρόνια, ούτε οι οδηγοί του γίνονται πιο προσεκτικοί, η συμμετοχή σε διοργανώσεις όπως η«Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα» , είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες.

Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»διοργανώνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 τη13η«Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 32 πόλεις της Ελλάδας, ανάμεσα τους και η Χίος.

Η ενέργεια πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με τη μεγάλη πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η εκδήλωση στη Χίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στο 44 και στο Sueño. Εκεί θα βρίσκονται εθελοντές για να ενημερώσουν σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και να ενθαρρύνουν τους νεαρούς επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.

Το μήνυμα της βραδιάς είναι: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

Η  δράση τον συντονισμό της οποίας έχουν η κα η Νίκη Κρουσουλούδη, από το τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η κα Ελένη Τσεκούρα, από το  Γενικό   Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», υλοποιείται στη Χίο με την υποστήριξη και συνεργασία των παρακάτω φορέων : το τμήμα τροχαίας της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου, το γενικό νοσοκομείο Χίου , τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου , τον δήμο Χίου με κέντρο κοινότητας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδηγών Βορείου Αιγαίου και το τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια