Σε αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων οδηγεί η κυβέρνηση

Καταστρεπτικά για τις μικρές επιχειρήσεις χαρακτηρίζει τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη λειτουργία των καταστημάτων την εορταστική περίδο που διανύουμε.

Με επιστολή της στον υπουργό Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, την οποία προσυπογράφει και ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου, η ΟΕΒΕ Χίου επισημαίνει ότι με τα μέτρα και το click away, δημιουργούνται επαγγελματίες δυο ταχυτήτων και εντείνεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων.

Στην ίδια επιστολή η ΟΕΒΕ Χίου ζητά πραγματικά μέτρα στήριξης για τις μικρές επιχειρήσει, κούρεμα χρεών, μεγαλύτερη συμμετοχή στη μείωση ενοικίου από το κράτος, επίδομα 800 ευρώ για τους πληττόμενους επαγγελματίες και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

Αναλυτικά η επιστολή:

Μετά τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ.Στέλιου Πέτσα που αφορούν στα νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, η ανασφάλεια των επαγγελματιών έχει διογκωθεί καθώς τα καταστήματα λιανικού εμπορίου περίμεναν την εορταστική περίοδο για καλύψουν τα «σπασμένα».

Την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος των ετήσιων πωλήσεων δηλαδή το 20 με 50 % του τζίρου. Τα φετινά Χριστούγεννα φαίνεται πως θα αποτελέσουν καταστροφή για τους επαγγελματίες καθώς μόνο το 15% διαθέτει e-shop για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο click away ενώ ασύρματο μηχάνημα συναλλαγών που απαιτεί υψηλούς τζίρους έχουν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες! Με τα μέτρα αυτά δημιουργείται μια άνιση αγορά δύο ταχυτήτων, η λειτουργία της οποίας δεν πληροί τους κανόνες θεμιτού ανταγωνισμού.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά θα επωφεληθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις με τις μικρομεσαίες να αφήνονται στην τύχη τους αφού δεν ανακοινώθηκε κάποιο ουσιαστικό μέτρο στήριξης τους!

Το χάος που δημιούργησε η Κυβέρνηση οδηγεί στον αφανισμό των επιχειρήσεων μας και των εργαζομένων.

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου ζητά από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα για τη στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας έτσι ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και οικογένειες! Ζητάμε οικονομική ενίσχυση για όλους ανεξάρτητα αν απασχολούν προσωπικό, με βάση το τζίρο των καταστημάτων την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Ζητάμε κούρεμα χρεών, μεγαλύτερη συμμετοχή στη μείωση ενοικίου από το κράτος, επίδομα 800 ευρώ για τους πληττόμενους επαγγελματίες και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων!

Ουσιαστικά μέτρα τώρα με γνώμονα την υγεία που αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για όλους μας!

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια