Σε αγώνα κατά των αξιολογήσεων καλεί το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Να καθαιρέσουν από τα διοικητικά συμβούλια και να διαγράψουν από τα σωματεία τους αξιολογητές της δημόσιας διοίκησης, καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους της Χίου το νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει τους πρόθυμους  αξιολογητές της δημόσιας   διοίκησης, είτε του νοσοκομείου Χίου, είτε των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και σε άλλους χώρους, που τιμώρησαν επί της ουσίας τους συναδέλφους που δε μετείχαν στην αξιολογική διαδικασία, βάζοντάς τους βαθμούς οριακούς, αποδεικνύοντας πόσο δίκιο είχαμε όταν λέγαμε ότι αυτή η αξιολόγηση είναι τιμωρητική, ελεγκτική, εκδικητική για ορισμένους κυβερνητικούς και μη παρατρεχάμενους σε θέσεις ευθύνης και το μόνο που προάγει είναι η σιγή νεκροταφείου και το σκύψιμο του κεφαλιού». 

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία σε όλους τους χώρους του Δημοσίου να μπουν μπροστά και να προστατέψουν τους συναδέλφους τους κι ακόμα:

– Να καταγγείλουν επώνυμα τις αυθαιρεσίες διοικητών, διευθυντών, τμηματαρχών κ.λπ., που προχώρησαν τις αξιολογήσεις.

– Να εξετάσουν μέσα από συλλογικές και μαζικές διαδικασίες το ενδεχόμενο της διαγραφής από τα σωματεία τους, στελεχών που προέβησαν στην αξιολόγηση και τώρα βγάζουν στη «σέντρα» συναδέλφους.

– Να ενημερώσουν τις ομοσπονδίες τους για όλη αυτή την κατάσταση και να βάλουν τον καθένα μπροστά στις ευθύνες του, απαιτώντας στήριξη εδώ και τώρα.

– Να φύγουν τώρα από τα Δ.Σ. σωματείων συνδικαλιστές που αξιολόγησαν, με αντίστοιχες προτάσεις μομφής.

«Καλούμε τους συναδέλφους σε όλο τον δημόσιο τομέα του νησιού να μη φοβηθούν. Να απαντήσουν με σθένος σε αυτές τις ουσιαστικά διώξεις , που γίνονται παρά την άρνησή τους να μετέχουν στην αξιολόγηση, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε ό,τι δε αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους που αξιολογήθηκαν κατά τα ανωτέρω τους δίνει τις ακόλουθες οδηγίες – κατευθύνσεις:

  1. Να δηλώσουν εγγράφως κατά την παραλαβή της αξιολόγησης ότι «Δεν αποδέχομαι τα αναφερόμενα στην αξιολόγηση αυτή, που έγινε χωρίς την συμμετοχή μου και ενώ απείχα σύμφωνα με την προκηρυγμένη νόμιμα, απεργία-αποχή των συνδικαλιστικών μου οργάνων. Συνεχίζω να έχω την ίδια γνώμη και επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε διαδικασίας ένστασης και ένδικου μέσου για την προστασία των δικαιωμάτων μου».
  2. Να αποστείλουν – εάν θέλουν – αντίγραφο της έκθεσής τους στον σύλλογό τους, προκειμένου να συγκεντρωθεί μια συνολική εικόνα, και μέσα από την καταγραφή και την κατηγοριοποίηση   να δοθούν ολοκληρωμένες οδηγίες στις κινήσεις, που πρέπει να ακολουθήσουν. Εάν ο σύλλογος αρνηθεί να τους στηρίξει να φτιάξουν επιτροπή αγώνα, γιατί οι ριψάσπιδες όπου υπάρχουν πρέπει να καταλάβουν ότι ούτε η κυβερνητική πολιτική θα περάσει ούτε οι νεροκουβαλητές της μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.
  3. Να γνωρίζουν ότι «ο αξιολογούμενος υπάλληλος έχει δικαίωμα να ασκήσει ένσταση ενώπιον της ειδικής επιτροπής αξιολόγησης, αν ο μέσος όρος βαθμολογίας της έκθεσης αξιολόγησης είναι μικρότερος του 75» και ότι «Οι ενστάσεις ασκούνται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 7 εργάσιμων ημερών από τη γνωστοποίηση της έκθεσης στον υπάλληλο. Οι ενστάσεις υποβάλλονται στην οικεία διεύθυνση διοικητικού, η οποία τις διαβιβάζει στην αρμόδια ειδική επιτροπή αξιολόγησης».
  4. Να γνωρίζουν ότι ο αξιολογούμενος υπάλληλος έχει δικαίωμα να ασκήσει διοικητική προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια μέσα σε 60 ημέρες, ζητώντας παράλληλα στήριξη από το σωματείο και την ομοσπονδία του.

Τέλος καλούμε την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κεντρικά   να πάρει θέση πάνω στην κατάσταση που διαμορφώνεται, να «δώσει» συγκεκριμένες κατευθύνσεις σε ομοσπονδίες   και Νομαρχιακά τμήματα, υλοποιώντας αυτά που η ίδια έχει ψηφίσει και που στήριξαν οι συνάδελφοι με συντριπτική πλειοψηφία, καταλήγει το Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια