Σε αναμμένα κάρβουνα στην Ν.Δ. για την ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών

Στο παρασκήνιο δίνεται η μάχη για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τη Χίο,  στις επερχόμενες εκλογές του Ιουλίου, με τις φήμες που διαρρέουν να υποστηρίζουν ότι ο νυν βουλευτής κ. Νότης Μηταράκης ασκεί όλη την επιρροή που διαθέτει για την διαμόρφωση ενός ψηφοδελτίου κατά το δυνατόν στα δικά του μέτρα.

Αυτό συνεπάγεται ότι οι πιέσεις του έχουν κύριο στόχο τον έτερο συνυποψήφιό του στις προηγούμενες εκλογές, κ. Σταύρο Μιχαηλίδη, ο οποίος είχε έρθει δεύτερος με 700 ψήφους διαφορά και θεωρεί ότι δικαιούται μια θέση στο ψηφοδέλτιο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μηταράκης κατάφερε μέχρι στιγμής να συμπληρώσουν με δύο γυναικείες παρουσίες το ψηφοδέλτιο, χωρίς να έχουν επίσημα ανακοινωθεί τα ονόματα, τις οποίες πάντως θεωρεί αντιμετωπίσιμες και προς την ίδια κατεύθυνση πιέζει για τον δεύτερο άνδρα του ψηφοδελτίου.

Η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων της Ν.Δ. στη Χίο θα γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019,πράγμα που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα ειδικά στην περιφέρεια, θα βαρύνει στην τελική επιλογή των «εκλεκτών» του κόμματος στη Χίο.

Σε περίπτωση που τελικά μείνει εκτός ψηφοδελτίου ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, τα ονόματα που ακούγονται ως επικρατέστερα είναι του κ. Κωνσταντίνου Τρομπούκη και του κ. Αιμιλιανού Ευαγγελινού.

Μέχρι την προσεχή Τετάρτη, πάντως, πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους κι άλλοι τόσοι θα επιδοθούν στις «μάχες» των χαρακωμάτων που ειδικά για τη Ν.Δ. στη Χίο είναι «χρόνια ασθένεια».

Άδωνις, Μηταράκης, Κάρμαντζης, ανώνυμοι, μια… όμορφη παρέα

Μέσα στο όλο σκηνικό της… φωτιάς και της λαύρας, πολλά παίχθηκαν και στις αυτοδιοικητικές και ειδικότερα στις δημοτικές εκλογές στη Χίο, μεταξύ διαφόρων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα αποτελέσματα των οποίων κάποιοι τα ξέρουν ήδη, θα γίνουν δε ολοφάνερα μόλις τελειώσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Μηταράκης έκανε το τελευταίο βήμα προς την άκρα δεξιά πτέρυγα του κόμματος, έτσι όπως την εκπροσωπεί ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου αφενός να εκμαιεύσει την στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, με αντάλλαγμα την στήριξή του στον αγώνα των βουλευτικών εκλογών και αφετέρου για να πιέσει και από εκείνη την πλευρά, ώστε ο έτερος συνυποψήφιός του να είναι αντιμετωπίσιμος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εννοείται ότι έκανε εμφάνιση και προς την παράταξη του κ. Μανώλη Βουρνού για το θεαθήναι και μόνον και επειδή είχε προηγηθεί σκληρό μήνυμα από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Πρωτοβουλίας ότι θα τον… θάψουν στις επερχόμενος βουλευτικές εκλογές αν τολμούσε να εκδηλωθεί ανοικτά υπέρ του κ. Κάρμαντζη, κάτι που έκανε βεβαίως εν όψει του δεύτερου γύρου. Στον πρώτο γύρο, απλά τους… έθαψε υπογείως.

Αντιθέτως, εκτός από την παρουσία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της θυγατρικής των ανωνύμων, της παράταξης «Χίος Μπροστά», οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τους βοήθησε όσο μπόρεσε και κυρίως έχει ρίξει στέρεες γέφυρες, ώστε να του ανταποδώσουν σε έναν μήνα.