Σε αναμονή για τις αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τους όρους για το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που θα προκηρύξει η ΕΕΤΑΑ, για τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019.

Η  ΕΕΤΑΑ έχει ενεργοποιήσει τις διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος καθώς έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους φορείς – δομές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2018-2019.

Παράλληλα με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους, ενώ παραθέτει τα σημαντικότερα από  τα έγγραφα που θα πρέπει να συμπεριληφθούν κατά την υποβολή αίτησης.

Καταρχήν η  πρόσκληση θα αφορά στις άνεργες, στις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα ή στις αυτοαπασχολούμενες, που έχουν βρέφη ή νήπια για βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδιά έως 12 ετών για ΚΔΑΠ.

Εξαιρούνται από το Πρόγραμμα οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ,  καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των δήμων και των περιφερειών καθώς και των ΝΠΔΔ τους. Η πρόσκληση αφορά και σε άτομα ΜΕΑ, όπου όμως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.
Η αιτούσα μητέρα υποβάλλει την αίτησή της, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΕΕΤΑΑ και περιλαμβάνει στοιχεία που αφορούν κυρίως στην οικονομική, οικογενειακή και επαγγελματική της κατάσταση:

Αναλυτικότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να αναζητήσουν στο http://www.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2018/25052018_anakoinosi_enimerosi_ofeloumenoi.pdf