Σε απόγνωση από τη γραφειοκρατία οι επαγγελματίες του Καρφά

Τόση όσοι οι κόκοι της άμμου εξακολουθεί να είναι η γραφειοκρατία στον ελληνικό δημόσιο με τους επαγγελματίες του Καρφά ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου να “πνίγονται” στα γρανάζια της. Το ιδιότυπο καθεστώς της παραλίας του Καρφά αφού μέρος της ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και μέσω αυτής πρέπει αν προχωρήσουν στην ενοικίαση της από τον Δήμο Χίου, δημιουργεί πάμπολλά προβλήματα.

Φέτος, ακόμη περισσότερο δε αφού αναμένοντας την υπογραφή ενός υπαλλήλου, δεν μπορούν να πάρουν άδεια, αδυνατούν να νοικιάσουν τμήματα της παραλίας και άρα να μπορέσουν να εργαστούν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα, διαμαρτύρεται έντονα για αυτή την κατάσταση και ζητά να παραχωρηθεί στον Δήμο Χίου  ο συγκεκριμένος χώρος ώστε οι  επαγγελματίες να έχουν την δυνατότητα της άμεσης λύσης των προβλημάτων τα οποία προκύπτουν κάθε φορά.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

“Ο Σύλλογος επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα διαμαρτύρεται εντονότατα, για άλλη μια φορά, εξαιτίας της ιδιότυπης ομηρίας με την οποία έρχεται αντιμέτωπος για πολλοστή φορά.

Μέλη του συλλόγου δεν μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά τις επιχειρήσεις τους και αναγκάζονται να λειτουργούν με άνισους όρους σε σχέση με άλλες περιοχές.

Έχουμε εδώ και πολλούς μήνες πριν ενημερώσει,  αλλά δυστυχώς ούτε η πανδημία στάθηκε ικανή ώστε να αντιληφθούν οι ιθύνοντες σε τι κατάσταση έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες και να δοθεί έγκαιρη λύση.

Συγκεκριμένα, κομμάτι μέρους της παραλίας, μεταξύ των ιδιοκτησιών εστιατορίου Καρατζά έως πρώην Γιαμού, ανήκει στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) και τα καταστήματα τα οποία βρίσκονται με πρόσωπο στον πεζόδρομο του Καρφά για να μπορούν να κάνουν χρήση της παραλίας (τοποθέτηση ξαπλώστρων, ομπρελών κλπ)  πρέπει να συνάψουν 2 συμβάσεις!

Πρώτα με την ΕΤΑΔ και κατόπιν να επιδείξουν την σύμβαση αυτή στην Κτηματική Υπηρεσία ώστε να συνάψουν την δεύτερη και να έχουν το πολυπόθητο “πρόσωπο” στη θάλασσα!!

Φέτος και ενώ έχουν καταβληθεί τα ποσά από τους επαγγελματίες προς την ΕΤΑΔ, κολλάει η σύμβαση σε μία υπογραφή του “υπεύθυνου” της υπηρεσίας!!

Έτσι οι επαγγελματίες αδυνατούν να κάνουν χρήση της παραλίας με αποτέλεσμα για άλλη μία χρονιά να φαίνεται η παραλία του Καρφά άδεια. Πολλοί Χιώτες και λίγοι τουρίστες που έρχονται δεν μπορούν να έχουν εξυπηρέτηση και αντίστοιχες παροχές .

Θα πρέπει ο συγκεκριμένος χώρος να παραχωρηθεί στον Δήμο Χίου  ώστε οι  επαγγελματίες να έχουν την δυνατότητα της άμεσης λύσης των προβλημάτων τα οποία προκύπτουν κάθε φορά. 

Λυπούμαστε για άλλη μία φορά διότι ο τρόπος αντιμετώπισης,  στα ανυπέρβλητα πλέον εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν μέλη του συλλόγου μας, είναι ο γνωστός “από τον Άννα στον Καϊάφα”.

Τα δύο σχεδόν χρόνια λουκέτου των επιχειρήσεων, δυστυχώς δεν στέκονται ικανά, ώστε οι “αρμόδιοι” να αντιληφθούν την απόγνωση που αντιμετωπίζει ο κλάδος .

Ο σύλλογος με κάθε νόμιμο μέσο θα προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του”, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια