Σε χειμερία νάρκη οι Χιώτες μικρομεσαίοι και επαγγελματίες – Ισχνή η συμμετοχή στην κινητοποίηση (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Τι κι αν οι μικρομεσσαίοι, οι μικροί και οι αυτοπασχολούμενοι σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεσηκωθεί για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και που θα αποτελέσει την ταφόπλακα για όλους τους μικρούς επαγγελματίες, τις μικρές επιχειρήσεις;

Στη Χίο η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 22 Νοεμβρίου 2023 με την υποτιθέμενη συμμετοχή των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ των λογιστών, των ΟΕΒΕ , τον εμπόρων και καταστηματαρχών που θα συνοδεύονταν από κλείσιμο των καταστημάτων από τις 12.30 εως τη λήξη του ωραρίου ήταν… απογοητευτική.

Αξιοπρεπής ήταν η παρουσία του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου και του συλλόγου Φοροτεχνικών, τα ΤΑΧΙ ήταν μεν καθηλωμένα στην πλατεία αλλά δεν “φάνηκαν στην. συγκέντρωση, ενώ οι ΟΕΒΕ και οι έμποροι,  έλαμψαν δια της απουσίας τους πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ούτε καν το σύνολο των καταστημάτων δεν έκλεισε, τα περισσότερα παρέμειναν ανοικτά, λες και τα νέα μέτρα δεν τους αγγίζουν, λες και το “κοστούμι” του κ. Χαζδάκη έχει ραφτεί για άλλους κι όχι για τους ίδιους.

Αδιαφορία, έλλειψη ενημέρωσης; όπως και να το δει κανείς το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία ακολούθησε πορεία στο γραφείο του Βουλευτή της ΝΔ κ. Νότη Μηταράκη όπου δόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας και στη ΔΟΥ Χίου.

Ταφόπλακα το Ασφαλιστικό για τους δικηγόρους

Η πρόεδρος του Δικηορικού Συλλόγου Χίου κ. Ανθίππη Ζαννάρα μίλησε για το νέο ασφαλιστικό και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στους δικηγόρους και ειδικά στους δικηγόρους της Χίου. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει στο απυρόβλητο τις μεγάλες εταιρείες και χτυπά μόνο τους μικρούς με άδικα και ψευδή κριτήρια.

 

Λουκέτο στους μικρούς κατ’ εντολή της Ε.Ε.

Ανάλογες οι δηλώσεις και από την πρόεδρο του συλλόγου φοροτεχνικών Χίου κ. Άννα Βεργιώτη που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε αυτό το φορολογικό θα κλείσει όσους μικρούς έχουν απομείνει, προς όφελος των μεγάλων.

Πλήττονται οι μικρές επιχειρήσεις, στο απυρόβλητο οι μεγάλοι

Τα οαραπάνω συμμερίζεται από την ΟΕΒΕ και ο Πέτρος Κιοσκεριάν ο οποίος χαρακτήρισε άδικο το νέος φορολογικό και υποστήριξε ότι υπάρχουν μέτρα που ήδη εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.