Σε δεινή θέση και… άφωνη η Ν.Δ., διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Σε δεινή θέση βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Νέα Δημοκρατία διαπιστώνει η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή κυρίως την ψήφιση του μεταφορικού ισοδύναμου και την παράταση εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα πέντε νησιά.

Στην ανακοίνωσή του, την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το τελευταίο διάστημα και όσο έφθανε η 1η Ιουλίου όπου θα εφαρμόζονταν το ψηφισμένο μέτρο της αύξησης των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ, δηλώσεις ανακοινώσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση προμήνυαν το τέλος του κόσμου.

Ψηφίζεται από την Βουλή το μεταφορικό ισοδύναμο και ξεκινά άλλο αφήγημα με τις αντίστοιχες πάντα πομπώδεις δηλώσεις φθηνού εντυπωσιασμού,“Με ή χωρίς γραβάτα, μέσα ή έξω από τα μνημόνια, με χρέος στα 10 ή στα 30 χρόνια, η αλήθεια για τους νησιώτες είναι μία: Την 1η Ιουλίου 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει οριστικό τέλος στο νησιωτικό ΦΠΑ”, “Πάρτε το πίσω και φέρτε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά” κ.λπ.

Ανακοινώνεται από τον πρωθυπουργό η παραμονή του μειωμένου ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές και μετά από τις αρχικές αναγκαστικές θετικές δηλώσεις ,ξεκινά άλλο αφήγημα με δηλώσεις πάντα, “Η πλέον ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης παραιτήθηκε από ένα κεκτημένο” και καταστροφολογία για το προσφυγικό.

Επίσης, στα ψιλά περνά ότι αποφασίστηκε “οι ευρωπαϊκοί πόροι για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027 του επιχειρησιακού προγράμματος της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, από 325 εκατομμύρια ευρώ που είναι την παρούσα προγραμματική περίοδο 2014-2020, αυξάνονται στο ποσό των 660 εκατομμυρίων ευρώ”.

Το τελευταίο αφήγημα είναι η προσπάθεια υποτίμησης των πάντων, θέτοντας όμως ως πρώτο θέμα το προσφυγικό. Με σημερινές δηλώσεις ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δηλώνει ότι “δεν θα ανοίξουν νέα κέντρα στα νησιά” και “επανέλαβε τον στόχο να μειωθούν οι πρόσφυγες στα νησιά κατά 7.000 ως τον Σεπτέμβριο. Δηλαδή, σήμερα είναι 17.000 και ο στόχος είναι να μείνουν 10.000 στα νησιά και αυτό θα γίνει με τρεις τρόπους: επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, μεταφορά των ευάλωτων ομάδων στην ηπειρωτική Ελλάδα και με τις επιστροφές”.

Καταλαβαίνουμε την δεινή θέση στην οποία έχει βρεθεί η Ν.Δ. σε τέτοιο σημείο που δεν ακούει και δεν διαβάζει πρωτοσέλιδα για τα emails, τα δείπνα και τις στενές σχέσεις του κ. Μητσοτάκη με τον Μr Novartis, όπου τον αποκαλεί και «φίλο» και επιπροσθέτως παρατηρείται παρατεταμένη αφωνία επί του θέματος».