Σε… δόσεις πληρώνονται οι αναπληρωτές δάσκαλοι των προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Ανά κατηγορίες πληρώνονται οι αναπληρωτές δάσκαλοι των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αφού την προσεχή Δευτέρα θα κατατεθούν τα χρήματα του οφειλόμενου μισθού των εκπαιδευτικών των «Ολοήμερων – Εξατομικευμένης εργασίας – Νέου Σχολείου», ενώ δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για τα ΕΑΕΠ και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Η καταγγελία προέρχεται από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές, βρίσκονται όμηροι ανάμεσα στους 14.000 πανελλαδικά που παραμένουν απλήρωτοι, παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο στη ΔΟΕ, για εξόφληση τις επόμενες μέρες. Η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να τελειώσει εδώ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία!».

Ο Σύλλογος αναφερόμενος περαιτέρω στην συγκεκριμένη διαδικασία, στην οποία υπάγονται οι αναφερόμενοι εκπαιδευτικοί τονίζει ότι «αυτός είναι ο ρόλος της Ε.Ε. και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αυτό σημαίνει ελαστικά απασχολούμενος. Ανοίγουν θέσεις «απασχόλησης» με «αντάλλαγμα» την καταπάτηση σε μια σειρά από δικαιώματα στη ζωή, στη δουλειά αλλά και στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Αρκεί να θυμηθούμε το χαμένο δικαίωμά στην άδεια, το να χάνει κάποιος το επίδομα ανεργίας μέχρι και για ένα ένσημο! Τώρα οι συνάδελφοι μένουν και πάλι απλήρωτοι! Και από πάνω να πρέπει να αισθάνονται ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη που υπάρχει το ΕΣΠΑ!».