Σε ΕΜΧ και Καλαμωτή ο ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμάκιο υποψηφίων Βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης 17 Μαϊου 2023 και είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κ. Γιώργο Τούμπο και τον Διευθυντή κ. Ηλία Σμυρνιούδη.

Συζητήθηκαν οι προοπτικές της Ε.Μ. Χίου και οι σοβαρές πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, για την ανάπτυξη νέων καλλιεργειών καθώς και η χρήση βιολογικών ουσιών, για τη λίπανση των δέντρων. Συζητήθηκε επίσης το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργεί ο περιορισμός της υδροδότησης των γεωργικών καλλιεργειών, μεταξύ των οποίων και της μαστιχοκαλλιέργειας και έγινε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η διοίκηση της Ένωσης απέναντι στο μέτρο αυτό. Διαπιστώθηκε επίσης αυτό το οποίο είχαμε επανειλημμένα καταγγείλει, η εγκατάλειψη δηλαδή του μέτρου της δάσωσης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενός μέτρου κεφαλαιώδους σημασίας, για την τόνωση της παραγωγής της μαστίχας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα συνεχίσει να στηρίζει τους μαστιχοπαραγωγούς μας με στοχευμένα μέτρα, να προφυλάσσει με κάθε τρόπο τον χαρακτήρα και την αναγκαστικότητα των Συνεταιρισμών και θα είναι δίπλα της σε όποιες διεκδικήσεις προς την κεντρική εξουσία.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα Πατρικά και την Καλαμωτή, όπου έγινε συνάντηση και συζήτηση με τους κατοίκους. Εξηγήθηκαν τα στοχευμένα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τους αγρότες, και μάλιστα για τους νέους αγρότες. Επισημάνθηκε δε, το σοβαρό ζήτημα των ετοιμόρροπων σπιτιών  στον οικισμό της Καλαμωτής και η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση τους.