Σε γειτονιές της πόλης όλο τον μήνα ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Χίου

Τα προβλήματα στις γειτονιές της πόλης από κοντά θέλει να γνωρίσει ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Χίου κ. Σίμος Βενέτος και όλο τον Σεπτέμβρη επισκέφτηκε περιοχές όπως το Κάστρο, ο Κοφινάς κλ.π. καταγράφοντας τα προβλήματα και δίνοντας λύση όπου υπήρχε δυνατότητα.

Από τις πρώτες μέρες της δημοτικής θητείας ο Πρόεδρος Σίμος Βενέτος καθιέρωσε μέρες και ώρες υποδοχής κοινού όπου οι δημότες καταθέτουν θέματα της καθημερινότητας, στη γειτονιά τους. Τα αιτήματά τους προωθούνται άμεσα στις υπηρεσίες του Δήμου Χίου και ικανοποιούνται στο μέτρο του δυνατού.

Ήδη στην περιοχή του Κάστρου της Χίου που επισκέφθηκε αρκετές φορές , έχουν επιλυθεί πολλά θέματα που του έθεσαν οι κάτοικοι, σε συνεργασία  με τους Αντιδημάρχους Πόλης και Καθαριότητας κ.κ. Χαράλαμπο Μπουρνιά και Παναγιώτη Αναγνώστου, αντίστοιχα.

Η επόμενη κίνηση του Προέδρου ήταν να συναντήσει τους κατοίκους του Κοφινά και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Σίφι-Κοφινά με στόχο να δει από κοντά και να καταγράψει πολλά ζητήματα που αφορούν αυτή τη συνοικία. Εντός των προσεχών ημερών θα επισκεφθεί τις περιοχές Φραγκομαχαλά Τουρλωτή και Βοήθεια, και  θα συνεχίσει σε άλλες τις συνοικίες της πόλης.

Παράλληλα επισκέφθηκε και έλεγξε σε συνεργασία με τις αρμόδιες  τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τον προϊστάμενο κ. Παπαλάνη τις 22 παιδικές χαρές του Δήμου οι περισσότερες των οποίων είναι σε διαδικασία πιστοποίησης, άλλες δημοπρατούνται  και άλλες είναι υπό κατασκευή.

Επίσης προώθησε προς το Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου για τον αντισεισμικό έλεγχο στα σχολεία της πόλης και συνεργαζόμενος με το ΚΤΕΛ της πόλης της Χίου μετά από συνεννοήσεις δόθηκε ένα τέλος στο θέμα της μεταφοράς των φοιτητών από τις Φοιτητικές Εστίες προς την πόλη και το αντίστροφο.

Σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση, φρόντισε για την ισχύ της εφαρμογής του νόμου περί υγιεινής και προστασίας από δεσποζόμενα σκυλιά, από 1ης Οκτωβρίου.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα ενταχθούν προς ψήφιση έργα που αφορούν την ουσιαστική ποιότητα και αναβάθμιση των κατοίκων της Χίου.

Τέλος ανακοινώνεται από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Σίμο Βενέτο μία άμεση πρωτοβουλία στήριξης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μαζί με αρκετούς καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος και επαγγελματίες της Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια