Σε Γυμνάσιο, Λύκειο Βροντάδου και στο Νοσοκομείο Χίου η ΛΑΣ

Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Βροντάδου περιόδευσαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Στ. Τάσσος, με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Αγλαΐα Κυρίτση και Γιώργη Αμπαζή, καθώς και τον υποψήφιο Δήμαρχο Χίου Μάρκο Σκούφαλο.

Στα Σχολεία ανέφεραν τα προβλήματα της εκπαίδευσης, που γεννά η πολιτική της ΕΕ, υλοποιούνται και εξειδικεύονται από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές. Από την απόλυση των αναπληρωτών μέχρι το Λύκειο – εξεταστικό κέντρο και την υποβάθμιση της μόρφωσης, που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση.  Επισήμαναν τους σχεδιασμούς μεταφοράς σταδιακά των ευθυνών του κράτους στην εκπαίδευση στους Δήμους με ό,τι αυτό σημαίνει για τις τσέπες των Χιωτών. Επισήμαναν ακόμα το ζήτημα της υποχρηματοδότησης, τα κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα.

Στη συνέχεια με το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος Δήμο Κουμπούρη, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο, όπου έγινε αναφορά στις ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, στο πρόβλημα της Παθολογικής αλλά και στις συνεχείς εφημερίες, που οδηγούν σε εξάντληση τους εργαζόμενους.

“Δεν μπορείς να ζητάς την ψήφο του λαού και να μην μιλάς για την Υγεία του, την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας του νησιού, χωρίς να χαρατσώνεις τους πολίτες, ανέφεραν. Χωρίς τη λογική της εμπορευματοποίησης της υγείας, την ανταποδοτικότητας που σημαίνει νέο οικονομικό βάρος για το λαό.“, αναφέρει η ΛΑΣ στην ανακοίνωση της.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια