Σε καλό δρόμο το ΚΕΘΕΑ, αλλά χρειάζεται υπομονή

Σε καλό δρόμο, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, φαίνεται ότι βρίσκεται η υπόθεση της ίδρυσης δομής του ΚΕΘΕΑ στη Χίο, σύμφωνα τουλάχιστον με την ενημέρωση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πρόνοιας και Παιδείας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο.

Απαντώντας στην σχετική επιστολή του αντιδημάρχου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «το ΚΕΘΕΑ προγραμματίζει άμεσα την πρόσληψη 35 επιστημονικών συνεργατών για την αντιμετώπιση των αναγκών των θεραπευομένων, εκ των οποίων 2 αφορούν αποκλειστικά τη Χίο. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν με συμβάσεις αορίστου χρόνου για να υπάρχει έτσι συνέχεια του προσφερομένου έργου. Για την πραγματοποίηση των προσλήψεων αυτών όμως, απαιτείται η επιπλέον εγγραφή στον προϋπολογισμό του κράτους, του σχετικού κονδυλίου».

Το θέμα, σύμφωνα με την απάντηση του κ. Μιχαηλίδη, θα εξετασθεί σε προγραμματισμένη  συνάντηση της διοίκησης του ΚΕΘΕΑ με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 και πρόθεση του υπουργού είναι το σχετικό κονδύλι να εξευρεθεί άμεσα και να εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2016.

Ο κ. Μιχαηλίδης τονίζει, τέλος, ότι «η εξασφάλιση μόνιμου επιστημονικού προσωπικού για την δημιουργία δομής του ΚΕΘΕΑ στη Χίο είναι βασικό ζήτημα για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Παράλληλα, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο της Χίου για την υποστήριξη της δομής αυτής παραμένει στις προτεραιότητες της διοίκησης του ΚΕΘΕΑ».