Σε κίνδυνο η ομαλή υποδοχή τουριστών στα νησιά χωρίς πύλες Σένγκεν

Ερώτηση για μια σειρά από νησιωτικές πύλες εισόδου – εξόδου για πολίτες κρατών εκτός Σένγκεν συνυπέγραψε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης από κοινού με άλλους αρμόδιους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση αφορά τους αερολιμένες Χίου και Καρπάθου και τα νησιωτικά λιμάνια Πέτρας Λέσβου, Καρλοβάσου Σάμου, Αγίας Μαρίνας Λέρου και Καλύμνου. Προκειμένου τα αεροδρόμια και λιμάνια αυτά να λειτουργήσουν ως πύλες Σένγκεν κατά την τουριστική περίοδο απαιτείται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει ότι «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η έκδοση είχε ολοκληρωθεί στις αρχές Μάϊου, όμως φέτος, οδεύοντας πλέον στα μέσα του καλοκαιριού, δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απαιτούμενη ΚΥΑ. Συνέπεια αυτής της σοβαρής ολιγωρίας της κυβέρνησης Ν.Δ. είναι να τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή υποδοχή επισκεπτών στα παραπάνω νησιά, αλλά και ευρύτερα να δημιουργείται ανασφάλεια στο σύνολο της νησιωτικής τουριστικής οικονομίας.

Δεδομένων των γνωστών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα νησιά ως τουριστικοί προορισμοί και αυτή τη χρονιά και της ελλιπούς κυβερνητικής στήριξης της μικρομεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ρωτούν τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς για τις αιτίες αυτής της καθυστέρησης και για τις συνέπειές της στις νησιωτικές τουριστικές οικονομίες».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια