Σε μπαρουταποθήκη ο δημοτικός χώρος στάθμευσης στον Καμένο Πύργο (φωτό)

Κυριολεκτικά σε επαφή με μπαρουταποθήκη είναι ο δημοτικός χώρος στάθμευσης στην οδό Βερίτη, στην περιοχή του Καμένου Πύργου, στην πόλη της Χίου.

Ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης, τον οποίο μισθώνει ο δήμος Χίου από ιδιώτη, στην βόρεια πλευρά του έρχεται σε επαφή με χωράφι – οικόπεδο, που βρίσκεται σε κυριολεκτικά ζουγκλώδη κατάσταση.

Εκείνο που δημιουργεί την επικίνδυνη κατάσταση είναι τα ξερόχορτα από την μία άκρη μέχρι την άλλη, τέλειο προσάναμμα για τα δέντρα, απεριποίητα κι αυτά, αφού όλα δείχνουν ότι ο χώρος έχει αφεθεί στην τύχη του.

Στην μιά άκρη της αναφερόμενης έκτασης έχει καθαριστεί υποτυπωδώς ένα μικρό τμήμα, το οποίο φέρεται να είναι στην ευθύνη της εφορείας αρχαιοτήτων Χίου

Τα ξερόχορτα φτάνουν μέχρι τον χώρο του πάρκινγκ με τους όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται τόσο για τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, όσο και κυρίως για τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Κατά τα άλλα ο δήμος Χίου υποχρεώνει – και πολύ σωστά – τους κατοίκους απομακρυσμένων χωριών του νησιού να καθαρίζουν για πυροπροστασία χωράφια και οικόπεδα που γειτνιάζουν με τους οικισμούς, ενώ ο ίδιος αδιαφορεί για χώρους που διαχειρίζεται και βρίσκονται κυριολεκτικά στην καρδιά της πόλης.