Σε νευρική κρίση έμποροι της Απλωταριάς και… Ολυμπιακοί από την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χίο

Κάθε άλλο παρά ευτυχείς αισθάνονται οι καταστηματάρχες της οδού Απλωταριάς στη Χίο για την επικείμενη επίσκεψη – Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 – του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί, ειδικότερα δε για την προγραμματισμένη παρουσία και ομιλία του στο κέντρο του πλέον εμπορικού δρόμου της πόλης.

Στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής, 10 Μαΐου 2024, είναι η ώρα που αρχίζει και παίρνει τα πάνω της η εμπορική κίνηση στην Απλωταριά και μάλιστα τελευταία ημέρα της εορταστικής εβδομάδας, που οι έμποροι θεωρούν ότι θα κάνουν καλό ταμείο.

Ωστόσο, όλη η… ανακατωσούρα που θα επιφέρει η παρουσία του πρωθυπουργού στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο θεωρείται ότι θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αγοραστική κίνηση των καταστημάτων τους.

Άλλωστε, για τον ίδιο ακριβώς λόγο οι καταστηματάρχες της Απλωταριάς είχαν αντιδράσει έντονα στην πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να μιλήσει ο πρώην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας στο ίδιο σημείο, κατά την προεκλογική εκστρατεία του Απριλίου 2023. Εξαιτίας, ακριβώς, αυτών των αντιδράσεων, η συγκέντρωση και ομιλία πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Βουπάλου, μετά από συνεννόηση με τους καταστηματάρχες του συγκεκριμένου δρόμου.

Νεώτερη ενημέρωση 13:26: Ανακούφιση στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού φέρνει η είδηση ότι τελικά ο πρωθυπουργός θα φτάσει στη Χίο το πρωί της Παρασκευής, αντί για απόγευμα της Πέμπτης, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί και ως εκ τούτου δεν θα παρακολουθήσει το παιχνίδι Ολυμπιακός – Άστον Βίλλα!

Ανήσυχοι και οι οπαδοί του Ολυμπιακού

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου 2024 έχει «κλείσει» σε μεγάλο κατάστημα της προκυμαίας της Χίου, όπου συχνάζει κυρίως νεολαία, για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακός – Άστον Βίλλα.

Η «είδηση» αυτή κάθε άλλο παρά χαροποιεί τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι – μετά και τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στον ΠΑΟΚ, που βρέθηκε στο… στόμα του πρωθυπουργού – φοβούνται επιρροή… κακής αύρας για την ομάδα τους στον ιδιαίτερα κρίσιμο αυτόν αγώνα.