Σε πανικό η Κανταράκη, εγκαλεί το ΣΕΣΝΟΧ, κουβέντα για το μπούλινγκ

Σε πανικό φαίνεται να έχει περιέλθει η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη, μετά τις χθεσινές – Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021 – αποκαλύψεις του astraparis.gr για φαινόμενα μπούλινγκ στην μονάδα τεχνητού νεφρού και την καταγγελία – καταπέλτης του ΣΕΣΝΟΧ (Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου) για την ουσιαστική καθαίρεση της προϊσταμένης στην μονάδα κας Σοφίας Κυδωνάκη.

Σε επιστολή της προς το ΣΕΣΝΟΧ, το μεσημέρι της Τρίτης, 2 Μαρτίου 2021, το περιεχόμενο της οποίας κοινοποιεί ως δελτίο Τύπου στα μέσα ενημέρωσης, η κα Κανταράκη χαρακτηρίζει ως ψευδή και αναληθή όσα διαλαμβάνονται στην καταγγελία του Σωματείου και το καλεί να τα ανακαλέσει άμεσα, προσθέτοντας ότι «επιφυλάσσομαι για κάθε έννομο δικαίωμα προς αποκατάσταση της αλήθειας».

Η διοικήτρια το νοσοκομείου Χίου δεν μπαίνει, ωστόσο, στην ουσία των καταγγελιών του ΣΕΣΝΟΧ, αλλά ούτε και στις αποκαλύψεις για το μπούλινγκ, που οδήγησαν στην εκπαραθύρωσης της κας Κυδωνάκη, καθώς – και όπως αναφέρουν πληροφορίες του astraparis.gr – στην απομάκρυνση από την μονάδα τεχνητού νεφρού και την μετάθεση σε άλλο τμήμα του θύματος του μπούλινγκ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κας Κανταράκη έχει ως εξής:

«Αναληθή και ψευδή στοιχεία περιέχει η σχετική ανακοίνωσή σας και ζητώ την ανάκληση τους άμεσα, καθώς διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις οι οποίες απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα. Παρακαλώ, όπως αφαιρεθεί άμεσα το τμήμα της ανακοίνωσης «Αφού εξανάγκασε…» ή «σχετικά με την καθαίρεσή της…» και σχετικά επιφυλάσσομαι για κάθε έννομο δικαίωμα προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Τα διοικητικά έγγραφα δεν εκδίδονται για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά έχουν έννομες συνέπειες και οι συντάκτες τους φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου τους. Ως εκ τούτου η έγγραφη παραίτηση υπαλλήλου θα πρέπει γίνεται με εύλογη αιτία και με σοβαρότητα. Η διοίκηση έχει πρωταρχικό καθήκον την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, ώστε να υπηρετήσει αποτελεσματικά την δημόσια υγεία και δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει πολύτιμο χρόνο σε ανούσια αλληλογραφία.

Ο κάθε υπάλληλος, είτε θεωρεί ότι συντρέχει σοβαρός λόγος για να παραιτηθεί, όπως εν προκειμένω, είτε δεν το θεωρεί, οπότε δεν αποστέλλει τέτοιο έγγραφο. Εν προκειμένω το έγγραφο εστάλη και έγινε αποδεκτό. Η εκ των υστέρων μομφή περί δήθεν εξαναγκασμού είναι συκοφαντική και τελείως ανυπόστατη και ειδικά όταν παρερμηνεύονται γεγονότα στοχευμένα, διαχέοντας ψευδείς ειδήσεις».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια