Σε πανικό βρίσκεται ο Κάρμαντζης, δίνει αντιδημαρχίες και «τρώει πόρτα»

Σε κατάσταση πανικού έχει περιέλθει ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος αδυνατώντας να «χωνέψει» το άδειασμα από τον παραιτηθέντα από την θέση του αντιδημάρχου κ. Χάρη Μπουρνιά, έχει επιδοθεί σε αγώνα για τον προσεταιρισμό δημοτικών συμβούλων από άλλες παρατάξεις, προκειμένου αφενός να αναπληρώσει το κενό που δημιουργείται και αφετέρου – και κυρίως – για να δείξει ότι είναι ισχυρός.

Προσώρας, ωστόσο, δεν του έχει βγει παρά το γεγονός ότι έχει προσφέρει θέση αντιδημάρχων σε δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Πρωτοβουλία για τη Χίο, όπως η ίδια καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, το βράδυ του Σαββάτου, 23 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αποδέκτες των προτάσεων Κάρμαντζη φέρονται τουλάχιστον οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Βιβή Ποταμούση και Νίκος Καρασούλης, που και στο παρελθόν έχουν πλαγιοκοπηθεί, χωρίς να αποκλείεται να έχουν γίνει βολιδοσκοπήσεις και σε συμβούλους άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Χαρακτηριστικά, πάντως, στέλεχος της Πρωτοβουλίας για τη Χίο λέει «δώσαμε, δώσαμε», αναφερόμενο δηκτικά στους κ.κ. Γιώργο Μπελέγρη και Ανδρέα Βεργίτση, οι οποίοι αποσκίρτησαν από τη παράταξη και χρίσθηκαν αντιδήμαρχοι από τοκ=ν κ Κάρμαντζη.

Οι πληροφορίες του astraparis.gr αναφέρουν ότι βολιδοσκοπούνται και άλλα στελέχη που δεν είναι δημοτικοί σύμβουλοι «συγγενών» και όχι μόνον παρατάξεων, με δέλεαρ θέσεις σε νομικά πρόσωπα και οργανισμούς, προκειμένου να αποκατασταθεί η τρωθείσα «δύναμη» του δημάρχου.

Πόρτα και στον Μηταράκη από τον Μανώλη Βουρνού

Η επιχείρηση του κ. Κάρμαντζη για ανεύρεση συμμάχων είχε και παράπλευρες απώλειες για τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, καθώς – όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας – ο τελευταίος είχε προτε’ίνειθ συνάντηση των τριών (Μηταράκης – Κάρμαντζης – Βουρνούς) για το προσφυγικό.

Ωστόσο, οι αποκαλυφθείσες κινήσεις του κ. Κάρμαντζη φαίνεται ότι προκάλεσαν την οργή της Πρωτοβουλίας, η οποία έκλεισε την πόρτα, τονίζοντας ότι «είναι φανερό ότι με τέτοιους όρους, λογικές και πολιτική συμπεριφορά κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τη Χίο έχει ως εξής:

«Την ώρα που ο κος Κάρμαντζης καλούσε προσωπικά δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας για να αναλάβουν θέσεις αντιδημάρχων, ο κος υπουργός απηύθυνε στον επικεφαλής της “Πρωτοβουλίας” πρόσκληση για συνάντηση μαζί με τον κο δήμαρχο. Είναι φανερό ότι με τέτοιους όρους, λογικές και πολιτική συμπεριφορά κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει.

Το μέλλον του τόπου μας και η προκοπή του απαιτούν θεσμικές συμπεριφορές, σεβασμό στη δημοκρατία, διαφάνεια και σοβαρότητα από όλες τις πλευρές. Η πολιτική συμπεριφορά του κου δημάρχου που επιδίδεται σε υπονομεύσεις και του “φταίνε πάντα οι άλλοι” δεν αφήνει δυστυχώς τέτοια περιθώρια».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια