Σε περιπέτειες οδηγεί ο Κάρμαντζης τον δήμο Χίου με τις εμμονές του για τον ΑΟΤΑ

Σε περιπέτειες οδηγεί τον δήμο Χίου η δημοτική αρχή Κάρμαντζη, με την εμμονή της για τον ΑΟΤΑ και την πρόθεσή της να προβεί σε προγραμματική σύμβαση με άλλους αναπτυξιακούς οργανισμούς και να μισθώσει εργαζόμενους, όπως αποκάλυψε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021  ο astraparis.gr, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Χίος Μπροστά. Αναλυτικά:

«Χθες είδε το φως της δημοσιότητας έγγραφο της δημοτικής αρχής κ. Κάρμαντζη που με πρόφαση την υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών αναφέρει ότι προτίθεται να προβεί σε προγραμματική σύμβαση με αναπτυξιακό οργανισμό άλλου ΟΤΑ για να «καλύψει κενές θέσεις εργασίας με διοικητική υποστήριξη».

Η εμμονή της δημοτικής αρχής να συσταθεί ΑΟΤΑ χωρίς να πληρούνται προϋποθέσεις διαφάνειας και βιωσιμότητας, αλλά και «απειλώντας» έμμεσα τους εργαζόμενους του δήμου που διαφωνούν με τη σύσταση ΑΟΤΑ ότι μπορεί να προχωρήσει και χωρίς αυτούς, την οδηγούν σε ένα ακόμη λάθος! Η προγραμματική σύμβαση με ΑΟΤΑ για τη στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών έχει ήδη κριθεί ως αντίθετη στους νόμους που διέπουν τη λειτουργία των δήμων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με απόφαση από την 1η Ιουνίου 2021.

Η δημοτική αρχή κ. Κάρμαντζη όχι μόνο δεν θέλει να λειτουργήσει με όρους διαφάνειας στη λειτουργία του δήμου και ειδικότερα στον τομέα των προσλήψεων, αλλά ετοιμάζεται να θέσει τον δήμο σε περιπέτειες που δεν είναι σύμφωνες με το νόμο.

Αντί να προγραμματίσει προσλήψεις για τη στελέχωση του δήμου μέσω ΑΣΕΠ για μόνιμο προσωπικό, αντί να πιέζει με κάθε τρόπο να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες, που όντως είναι χρονοβόρες, αναζητά και πάλι λύσεις αδιαφάνειας και στα έξω όρια της νομιμότητας.

Η δημοτική αρχή Κάρμαντζη, που δεν γνωρίζει, δεν θέλει και δεν μπορεί να διοικήσει τον δήμο, βρίσκεται σε αποδρομή και οδηγεί το πλοίο της Χίου από σκόπελο σε σκόπελο σε βάρος των δημοτών».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια