Σε περιπέτειες οδηγεί ο Κάρμαντζης τον δήμο Χίου

Στα άκρα φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει τα πράγματα ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης σε ό,τι αφορά την εκλογή διοικήσεων στα νομικά πρόσωπα, εταιρείες, φορείς και οργανισμούς του δήμου Χίου, αρνούμενος την πρόταση της αντιπολίτευσης για αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων στις διοικήσεις.

Αδιαφορώντας για την περιπέτεια στην οποία οδηγεί τον δήμο Χίου η εμμονή του στην αλαζονική άποψη ότι τον έχει ψηφίσει το 52% των δημοτών, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι πήρε μόλις 28% και εξέλεξε μόνον 12 δημοτικούς συμβούλους, δεν διστάζει να παρασύρει το δημοτικό συμβούλιο σε μια διαδικασία με απρόβλεπτες συνέπειες.

Στην πράξη ο κ. Κάρμαντζης επιμένει να διεκδικεί την πλειοψηφία στις διοικήσεις, έστω και αν έκανε μια μικρή έκπτωση ως προς τον αριθμό των μελών που θα εκλεγούν με την δική του πρόταση, κάτι που δεν αλλάζει την ουσία, δηλαδή τον έλεγχο της απόλυτης πλειοψηφίας των διοικήσεων.

Θεωρώντας ως θέσφατο την επί του ζητήματος αυτού ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και παίρνοντας τοις μετρητοίς αμφίβολης νομικής υπόστασης διαβεβαιώσεις, προσέρχεται στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης, 26 Σεπτεμβρίου 2019, έχοντας μόνον την στήριξη του κ. Γιάννη Καραβασίλη, ο οποίος δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα συμμετάσχει – στο μέτρο που του αναλογεί – στις νέες διοικήσεις, αν και εφόσον οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης κρατήσουν αρνητική στάση.

Σε ό,τι αφορά την στάση των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Συμμαχία Αξιών, Πρωτοβουλία για τη Χίο, Λαϊκή Συσπείρωση, Δίκτυο Πολιτών και Χιακή Συμπολιτεία) ως πιθανότερο προβάλλει – με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες – η κάθετα αρνητική στάση στην οποιαδήποτε προσπάθεια του κ. Κάρμαντζη να διεκδικήσει και να υφαρπάσει την πλειοψηφία των διοικήσεων, κάτι που προφανώς θα εκφραστεί σε ψηφοφορία και σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το απολύτως βέβαιο, πάντως, είναι η κοινή στάση τους σε ό,τι αφορά την αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων στις διοικήσεις των νομικών προσώπων κ.λπ., χωρίς – ωστόσο – να αποκλείονται κινήσεις της τελευταίας στιγμής ή ακόμα και εκπλήξεις.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια