Σε περίσσεια ο κομματισμός στο Σκυλίτσειο των ελλείψεων

Φως φανάρι είναι η διάσπαση του μετώπου των εργαζομένων στο “Σκυλίτσειο”. Απέναντι στα μεγάλα και οξυμένα, λόγω της κρίσης και του πρσφυγικού, προβλήματα του Νοσοκομείου Χίου, οι διεκδικήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων προφανώς και σκοντάφτουν στον κομματισμό με την πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΣΝΟΧ, να καταγγέλει τις συνθήκες εργασίας, τις ελλειψεις σε προσωπικό, τις κτιριακές εγκαταστάσεις κλπ και τα υπόλοιπα μέλη, φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση να ωραιοποιούν την κατάσταση.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ μαζί με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 στο χώρο του νοσοκομείου.”Εμείς όλα τα χρόνια αυτά βλέπαμε, αυτά καταγγέλαμε, αυτά λέγαμε και αυτά λέμε. Δεν κινδυνολογούμε, δεν κάνουμε μαγειρέματα. Λέμε την πραγματικότητα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”, είπαν χαρακτηριστικά και συνέχισαν “Από το 2002 ως σήμερα η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Εφυγε ο νευρολόγος, φεύγει ο δερματολόγος. αυτό δνε είναι κινδυνολογία είναι πραγματικότητα. Όταν στα δυο τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμιά προσπάθεια από την κυβέρνηση να λυθούν βασικά ζητήματα”.

Οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, υποστηρίζουν ότι υπολειτουργούν κλινικές και τμήματα λόγω της έλλειψης ποροσωπικού και προειδοποιούν ότι σε περίπτωση μη ανανέωσης συμβάσεων ή προσλήψεων συμβασιούχων το “Σκυλίτσειο” δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.

Νερά στη χειρουργική

Κατήγγειλαν παράλληλα, ότι με τις τελευταίες βροχοπτώσεις έσταζε το νέο κτίριο της χειρουργικής και αναγκάστηκαν να μετακινήσουν ασθενείς, ενώ υποστήριξαν πως το έργο αυτό δεν έπρεπε να έχει παραληφθεί, αντίθετα έπρεπε να ξεκινούσε χθες η έρευνα για τον καταμερισμό των ευθυνών.

Τραγικές οι συνθήκες στην Παθολογική

Απαράδεκτες οι συνθήκες και στην Παθολογική κλινική όπου οι ασθενείς είναι διασπαρμένοι ακόμη και σε ράντζα στον διάδρομο ενώ νοσηλεύονται σε κέποιες περιπτώσεις σε ένα δωμάτιο γυναίκες και άντρες μαζί.

Σε μια προσπάθεια να πιάσει τη χρυσή τομή ο κ. Γιάννης Κουτσουράκης μέλος του ΣΕΣΝΟΧ υποστήριξε πως γίνονται προσπάθειες αλλά δεν επαρκούν.

Από την πλευρά τους τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ κ. Γιάννης Λαμπαδοχυτός, κ. Άννα Καβουρίδου και κ. Ολυμπία Κουβαρά, ανέφεραν ότι η ανακοίνωση του σωματείου αλλά και όσα λέχθηκαν στη συνλεντευξη περιγράφου  ακριβώς την εικόνα και την κατάσταση στο Σκυλίτσειο.”Πίσω από τους αρθμούς κρλυβεται η εξαθλίωση των εργαζόμεων και ο εξευτελισμός του ασθενή από τις συνθήκες νοσηλείας”, είπαν χαρακτηριστικά και κάλεσαν όλη την κοινωνία τη Χίου να σταθεί στο πλευρό τους διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες στην υγεία.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια