Σε Ψαρά και Οινούσσες δύο φορές την εβδομάδα το «Blue Star 1»

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα για τα Ψαρά και τις Οινούσσες, αφού πλέον τα δύο νησιά αποκτούν ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, έστω και περιορισμένης διάρκειας χρόνου.

Η εταιρεία Blue Star αποδέχτηκε την προσέγγιση δύο δρομολογίων εβδομαδιαίως από την 1η Νοεμβρίου 2015 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2016, εντάσσοντας τα δυο λιμάνια στο δρομολόγιο του «Blue Star 1», κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.

Έτσι οι ανάλογες ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων διαμορφώνονται ως εξής:

Την Δευτέρα μετά την αναχώρηση του πλοίου από τη Χίο στις 23.10, θα κάνει στάση στις Οινούσσες 23.40, από όπου και θα αναχωρεί είκοσι λεπτά αργότερα με προορισμό τα Ψαρά. Εκεί θα φτάνει ξημερώματα Τρίτης (01.45) και θα αναχωρεί στις 02.05 με προορισμό τον Πειραιά, όπου θα φτάνει 07.55 το πρωί της ίδιας ημέρας.

Την Πέμπτη το πλοίο στο δρομολόγιο για Χίο – Μυτιλήνη, μετά την αναχώρηση από τον Πειραιά στις 20.00 θα προσεγγίζει πρώτα τα Ψαρά στις δύο τα ξημερώματα της Παρασκευής και θα αναχωρεί είκοσι λεπτά αργότερα για Οινούσσες, όπου θα φτάνει 4.05 το πρωί και στη συνέχεια θα πιάνει Χίο – Μυτιλήνη.

Η δε αναχώρηση της Κυριακής από Πειραιά, για όσους τυχόν θέλουν να ταξιδέψουν στα δύο νησιά, θα γίνεται κανονικά στις οκτώ το βράδυ