Σε ρόλο ντίλερ του Μηταράκη ο Κάρμαντζης

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Τι μιλούσε ο Μηταράκης, τι μιλούσε ο Κάρμαντζης, το ίδιο πράγμα.

Με την διαφορά ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης θεσμικά είναι εκείνος που προωθεί την κυβερνητική πολιτική επί του προσφυγικού, όποια κι αν είναι αυτή.

Όμως, ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης θεσμικά εκπροσωπεί τους πολίτες της Χίου και εκφράζει το αίσθημα της κοινωνίας και υλοποιεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Ωστόσο, η εικόνα που εξέπεμψε στην σημερινή, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 201, συνέντευξη Τύπου εκτός από θλιβερή ήταν και προκλητική.

Εμφανίσθηκε ως ο επισπεύδων της πολιτικής του κ. Μηταράκη, ως ο κλασσικός ντίλερ, καταπατώντας και χλευάζοντας την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που ψήφισε κατά της δημιουργίας νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, πέραν εκείνης των 500 ατόμων μόνον για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Απαξίωσε το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας ότι δεν προτίθεται να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο σώμα.

Απαξίωσε τον δήμο Χίου και τον ρόλο του ως του εκφραστή των συμφερόντων των πολιτών και της κοινής γνώμης. Δεν έχει σχέση ο δήμος Χίου, είπε απερίφραστα, η δομή δεν πρόκειται να γίνει σε δημοτική έκταση, συμπλήρωσε.

Τότε, ως τι εμφανίσθηκε στην συνέντευξη Τύπου; Μα ξεκάθαρα ως ντίλερ του Μηταράκη, άσχετα από το περιτύλιγμα ότι και καλά αυτός μόνον έχει το σθένος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, να προασπίσει τα συμφέροντα και την ασφάλεια των πολιτών του νησιού, που όπως είπε κινδυνεύουν από τους πρόσφυγες.

Όλοι οι άλλοι είναι χρήσιμα ζώα, είναι ποντίκια, είναι σαλιγκάρια, ξεστόμισε, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά το ποιόν του.

Άλλωστε, για ερπετά που σέρνονται στην λάσπη είχε μιλήσει το περασμένο καλοκαίρι, αναφερόμενος στην υπόθεση του seatrac και στα ΑμεΑ.

Κύριε Μηταράκη, να χαίρεστε το (πολιτικό) συνεταιράκι σας!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια