Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες καλεί η ΑΔΕΔΥ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες καλεί η εκτελεστική γραμματεία του νομαρχιακού τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ, την προσεχή Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00, στην πλατεία Βουνακίου, στο πλαίσιο σχετικής παναιγαιακής κινητοποίησης.

Με ανακοίνωσή της «καλεί τα σωματεία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους μαζικούς φορείς επαγγελματιών στον νομό, να εντείνουν την προσπάθεια για έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Να στηρίξουν έμπρακτα όλους αυτούς που βιώνουν τον ξεριζωμό από τις πατρίδες τους απόρροια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των ανταγωνισμών, των πολέμων για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, για την αρπαγή του φυσικού πλούτου, για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς.

Ο προσανατολισμός αυτός είναι αναγκαίος, τόσο λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών, όσο και λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., σε συνέχεια εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ, πάντα στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ε.Ε., που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί και στη χώρα μας».

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, απεγκλωβισμός από τα νησιά και τη χώρα, απομόνωση των ρατσιστικών φωνών!!!

«Όσοι έταζαν κλείσιμο των hot spot, σήμερα εισηγούνται την δημιουργία νέων, μεγαλύτερων σε χωρητικότητα (5.00+), οδηγώντας σε ασφυξία πρόσφυγες και κατοίκους είναι έκθετοι στα μάτια του λαού! Η κατάσταση με τα κλειστά κέντρα θα γίνει ακόμα χειρότερη, όπως και συνολικά με τα νέα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης!», τονίζεται στην ανακοίνωση και προσθέτει:

«Τα νέα μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιφυλάσσουν για τους ξεριζωμένους ένταση της καταστολής και περιορισμό των δικαιωμάτων, όπως με την αλλαγή ουσιαστικά της έννοιας του αιτούντος άσυλου και εγκατάσταση σε τόπους στη μέση του πουθενά με έντονες καιρικές συνθήκες , όπως η φημολογούμενη στο 18ο χιλιόμετρο στο Αίπος. Αλήθεια, αυτή είναι η μέριμνα για τα ασυνόδευτα και ανήλικα παιδιά ή τις μωρομάνες;

Οι ρατσιστικές κραυγές δεν πρέπει να βρίσκουν έδαφος μέσα στην κοινωνία. Υπεύθυνοι για όλη αυτή την αθλιότητα είναι το κράτος, η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Όλοι μαζί συμμετέχουν στις επεμβάσεις που βρωμούν πετρέλαιο στη Μέση Ανατολή.

Το να «εξεγείρονται» κάποιοι προσπαθώντας να παρασύρουν τον λαό εναντίον των προσφύγων εκφράζει θρασυδειλία, αφού δεν τα βάζουν με τους υπεύθυνους, τους θύτες, αλλά με τα θύματα, τους πρόσφυγες».

Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ώστε:

Να καταργηθεί το αίσχος των hot spot και για το νησί μας η ΒΙΑΛ. Κανένα νέο κέντρο!

Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες για να απεγκλωβιστούν από τα νησιά και να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους.

Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, για όσο καιρό παραμένουν. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά.

Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η παροχή υγείας, παιδείας και πρόνοιας σε όλους τους πρόσφυγες.

Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες, με την απορρόφηση και του προσωπικού που εργάζεται σε δομές των νησιών.

Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια