Σε τουρισμό όλο το χρόνο στοχεύει το πρόγραμμα του Κώστα Τριαντάφυλλου

Την στρατηγική και σειρά δράσεων για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Χίο καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους κι όχι μόνον για είκοσι ημέρες, όπως συμβαίνει σήμερα, παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Χίου με την παράταξη Συμμαχία Αξιών κ. Κώστας Τριαντάφυλλος.

Στην πρώτη του ανοικτή συγκέντρωση σε κατάστημα της παραλίας, ο κ. Τριαντάφυλλος το απόγευμα της Πέμπτης, 14 Μαρτίου 2019, συνόψισε με τα ακόλουθα στοιχεία την εικόνα του τουρισμού στο νησί από το 2015 έως το 2018:

• -66,4% Ευρωπαίων επισκεπτών (στοιχεία αεροδρομίου Χίου).

• Μέσα σε 4 χρόνια χάθηκαν οι αγορές της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Αυστρίας και της Τσεχίας.

• Το 2017 και όπως φαίνεται το 2019, η μοναδική πτήση θα έρχεται από τη Σλοβενία.

• – 93% επισκεπτών κρουαζιέρας (στοιχεία λιμεναρχείου Χίου).

• Από 42 προσεγγίσεις και 25.229 επιβάτες το 2015 κατρακυλήσαμε στις 10 προσεγγίσεις και μόλις 1.766 επιβάτες το 2018. -40% Τούρκων επισκεπτών (στοιχεία τελωνείου Χίου).

• Η οικονομική κρίση στην Τουρκία και η σταδιακή ανάπτυξη γειτονικών ανταγωνιστικών προορισμών επιβεβαίωσαν το λάθος της μονοκαλλιέργειας. Η Χίος παραμένει σήμερα ανέγγιχτη από τις επιρροές του τουρισμού των προηγούμενων δεκαετιών.

«Βασική επιδίωξη μας είναι, μετά την ανάλυση των δεδομένων, η αξιοποίηση τους στο μέλλον, με στόχο να ενταχθεί το νησί μας βαθμιαία και με συντεταγμένη τουριστική πολιτική στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσω της ανάδειξης και προβολής της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και πολιτισμικής ταυτότητας του νησιού μας στη διεθνή αγορά, λανσάροντας το τουριστικό branding της στα πλαίσια στοχευμένης ανταγωνιστικής προώθησης με σύγχρονα μέσα, επενδύοντας στη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών, προσελκύοντας νέες επενδύσεις δυνάμενες να δημιουργήσουν νέες προοπτικές, διασυνδέοντας την αγορά εργασίας με την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση και αξιοποιώντας όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει να προσφέρει η Χίος μας ως τουριστικός προορισμός», τόνισε ο κ Τριαντάφυλλος.

Παρουσίασε, τέλος, σειρά επιμέρους δράσεων που πρέπει να αναπτύξει ο δήμος Χίου, σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς, για την ανάπτυξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια